200 (!) blogs

Mijn langverwachte 200ste blog is vandaag een feit! Trots dat ik na drieënhalf jaar nog steeds wekelijks blog. Ok met af en toe pauze, maar ja dat moet kunnen, toch? Hoewel pauze wel onwennig is voor mij, in mijn zondagse ritme.

200 blogs, stats, trakteren, bundel Een warme arm om je heenHet brengt me veel die blogs. Na het publiceren vaak nog denkende van oh ja dat had er nog in gekund en ja ook dat nog. Beperkt tot maximaal – vaak – 400 woorden, kan ik nou eenmaal niet alles schrijven. En of dat ook de bedoeling is? De strekking is meestal wel duidelijk, lijkt me. En aan de reacties te zien, veelal wel.

Zelf heb ik er plezier in om te schrijven en heb er een voldaan gevoel over. Weer een ei gelegd. Niet elk blog even diepgaand of open, maar ook de zwaardere altijd met een kwinkslag. Althans dat is mijn opzet. En de huis-, tuin- en keukenblogs ter kennisneming. Altijd weer spannend hoe jij erop reageert. Op mijn ‘ei’.

Natuurlijk spreekt de ene blog je meer aan dan de andere. We zijn nou eenmaal allemaal anders. Op de blogs die jou raken krijg ik vaak subiet reactie. Op andere moet ik soms even wachten. Ongedurig en ongeduldig wachten. Want ja zo ben ik dan ook wel weer.

Mijn statistieken, oftewel stats, hebben me ook een tijdje afgehouden van bloggen. Met dat de provider onlangs arrogant besloot mijn vertrouwde webstatistieken van mijn site af te gooien, moest ik het doen met Google Analytics. Ja die nare allesweter en allesziener. Al eerder zag ik enorme verschillen tussen die twee. Op mijn vraag aan websitebouwer kwam het cryptische: “Ze hebben beiden gelijk”. Tja wat moet ik daarmee?

Van 500 bezoekers per dag, op piekdagen met veel twitteren, ben ik nu dramatisch gezakt naar een maximale score van 40 per dag! Wie het weet mag het zeggen, maar het schijnt te liggen aan wel of niet meetellen van zoekmachines die langskomen om te gluren op mijn site. Pfff, even rekenen, zo’n 460 zoekmachines op één dag? Ik kan het echt niet geloven. Jij wel?

Terug naar mijn jarige 200ste jubileum: welke blogs zijn jullie het meest bijgebleven? Mogelijk met een motivatie. Of met de titel of een steekwoord van dat blog. Onder degenen die reageren – mag ook per mail – zal ik dan drie van mijn bundels verloten. Mijn bundel: “Een warme arm om je heen” is alweer van januari 2014. *Klik* De tijd vliegt. (Een nieuwe bundel hou je nog even tegoed). Volgens de alom gangbare gewoonte dat wie jarig is, zal trakteren, verloot ik die! Bedankt alvast voor je reactie.

 

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

11 thoughts on “200 (!) blogs

 1. Pingback: 200 - Schrijfblokjes

 2. Pingback: Win-win - Schrijfblokjes

 3. Hoi Loes,

  Al weer even geleden, maar wil je toch feliciteren met je 200ste blog!! Wij waren op de 30ste april onderweg naar ons paradijsje. En gisteren weer in Leiden gearriveerd. Eén van m’n eerste dingen bij terugkomst: mail lezen. Zo ook de blogs van jou. Ik heb ze niet alle 200 gelezen maar dat mag de pret niet drukken. Ik lees ze met veel plezier. Reageer maar weinig. Maar deze keer, vanwege je jubileum, dan toch. Ook al is het laat :-).
  Ik hoop nog veel blogs voorbij te zien komen!

  • En wat voor paradijsje Barry! Met een piepklein vleugje Leiden in de vorm van onze plantjes, die het daar goed doen. Tot straks bijkletsen… 🙂 Dank voor je reactie!

 4. Beste Loes,
  Van harte gefeliciteerd met het 200ste blog. Geweldig. Je schrijft helder en tot the point. Prettig om te lezen.
  Zelf schrijf ik ook (jammer dat ik niet tussen de bloggers sta, maar ja je kunt niet iedereen een plek geven), het ordent je gedachte en roept reactie op. Soms meer dan andere keren.
  Waar al die lezers vandaan komen en ook weer wegblijven? Geen idee, maar ik denken ook dat de markt verzadigd is. Iedereen wil schrijven en het is ook fijn.
  Ik zou zeggen ga door.
  Leuk idee trouwens om een boekje uit te geven. Misschien moet ik dat ook eens doen. Daarnaast heb ik ook nog steeds de ambitie om een boek te schrijven, maar naast een fulltime baan is dat niet makkelijk.
  Je moet de discipline kunnen opbrengen om te schrijven of te bloggen. Dat is jou gelukt! Van harte.
  Succes verder.

  • Beste Hanneke,
   Je staat er nu tussen bij de andere boeiende bloggers. 🙂 Dank voor je uitgebreide reactie!
   Als je jezelf een jaar of langer geeft om je boek te schrijven, met regelmatig een of twee uurtjes afgezonderd gaan zitten en schrijven, gaat dat boek er komen, schat ik in! Dan zul je merken dat er in je hoofd iets gebeurt, waardoor het gaat lukken. En zoals mijn schrijfdocent zei: schrijven is oefenen en oefenen!
   Jij ook veel succes! Ik ben benieuwd. Heb je al een onderwerp in gedachten?

   • Idd, ipv nutteloze spelletjes op de computer is het beter te schrijven. Ik heb twee items. Het ene is een boek schrijven over mijn ouders. Ze leven nog en vertellen nog altijd verhalen over vroeger, dat is de moeite waard om over te schrijven.
    Het andere is een item uit het onderwijs dat ik heb meegemaakt. Een moeilijk onderwerp.
    Blogger doe ik vooral over het onderwijs, daar ligt mijn hart en – denk ik – ookijn kracht. Hoe mooi is het om daar ook weer meer regelmaat in te brengen.
    Groet,
    Hanbeke
    (Inmiddels het adres van mijn blog gevonden?)

 5. Hallo Loes! Ongelofelijk, al 200 blogs! Petje af en een diepe buiging voor je moed en doorzettingsvermogen! Want die heb je zeker nodig om het zo lang vol te houden. Ik sta elke keer weer versteld over je vermogen om weer een nieuw onderwerp te vinden en bij de kop te vatten. Ga zo door! Op naar het volgende jubileum. Felicitaties van Peter

  • Hallo Peter, Dank je wel voor je lovende woorden en fijne reactie! Voorlopig ben ik nog wel even van plan door te gaan. Zoals Proust vermeldde: het is de kunst met andere ogen naar hetzelfde te kijken. En ja dat vind ik leuk om te doen. En gezien de reacties kijken mensen graag mee door mijn ogen… 🙂 Dank trouwe lezer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *