Slapend je geld verdienen, het kan!

GASTBLOG: auteur: Aletta van ‘t Hoog

Maandagochtend vroeg gaat de telefoon. Mijn moeder: “Ik kan niet  meer lopen.” Als dochter kijk je bliksemsnel je agenda door, ziet in één oogopslag dat je je tot dinsdag vrij kunt maken en reist af naar de Achterhoek. Daar waar ik ooit geboren ben en mamma nog steeds woont, zelfstandig in haar eigen huis, dat wil zeggen.

Wat is er aan de hand?
Aangekomen in mijn ouderlijk huis trof ik mijn moeder timide aan; ze hing in haar relaxstoel die, ooit met gejuich ontvangen, nu ook niet meer goed paste. De huisarts kwam nog dezelfde middag en onderzocht haar. Mijn moeder kromp ineen van de pijn. De ervaren man keek bedenkelijk en bestelde een ambulance. “Is dat nou nodig dokter?” “Ja, dat moet mevrouw, als het is wat ik denk dat het is, is er iets mis met uw heup. We hebben om te beginnen foto’s nodig en waarschijnlijk moet er een kleine ingreep plaats vinden. Dan zetten ze een pin in uw heup om de zaak te stabiliseren” Als een zielig hoopje mens werd mijn moeder op de brancard gehesen. De buurkinderen stonden angstig toe te kijken.

Gevolgen?
“U hebt niets gebroken mevrouw” zei de arts-assistent in het ziekenhuis. “We geven u pijnstillers mee en dan mag u fijn weer naar huis.” Mijn moeder was opgelucht, logisch. Ik dacht: Hoe gaan we dat allemaal doen? Niets gebroken betekent niet automatisch dat ze weer kan lopen, want haar spieren waren door de val flink gekneusd. Nu was het aan mij om te zorgen dat ze weer min of meer heelhuids thuis kwam. Met een rolstoel, een taxi en een sterke buurman kwam dat goed.

Geen moeilijk werk
SlapendDe Buurtzorg – de organisatie die de titel ‘beste werkgever van het jaar 2013’ heeft gekregen – komt tweemaal daags en dat  is echt nodig. Ook ’s nachts zijn ze oproepbaar, maar alleen in geval van een calamiteit. Mijn moeder valt onder een andere categorie: zij heeft ‘s nachts alleen iemand nodig die haar helpt om naar het toilet te gaan. Moeilijk werk? Nee, iedereen kan dat. Je kunt gewoon gaan slapen tot je ergens vanuit de verte je naam hoort roepen. Dan doe je, hooguit 10 minuten je werk en daarna stap je weer lekker  je bed in. Slapend geld verdienen, het kan!

Werk genoeg!
Voor mij die in het westen van het land woont, is het niet mogelijk mijn moeder voortdurend de helpende hand te bieden. Voor een verzorgingshuis is zij te ‘goed’. Dus ga ik op zoek naar twee nachthulpen die elkaar kunnen aflossen. Week op, week af. Aan deze mensen zal in de toekomst veel behoefte zijn, er komen immers steeds meer ouderen die zich thuis willen en moeten redden. Maak hier werk van en creëer je eigen inkomen. Daar hoef je echt niet gediplomeerd voor te zijn, maar liefst wel over wat geduld en empathie beschikken.

Bron: sollicitatiedokter.nl

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Slapend je geld verdienen, het kan!

  1. Participatie maatschappij zal het wel worden, buurman helpt buurvrouw in bed, kinderen hebben het te druk om dit te doen. Vrouwen moeten meer gaan werken en part-time jobs vaarwel zeggen. Hoe is dit te combineren met het verzorgen van vaders en moeders.Blijft over dat de buurman de buurvrouw in bed helpt.Dus Mindel… je hebt het goed gedaan, zorg maar voor moedertje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *