Besmet

Afgelopen week stonden de kranten en het journaal bol van onze besmette eieren, die voor het gemak gelijk maar gifeieren werden genoemd. Een hele bedrijfstak naar de gallemiezen. Jazekers mijn Amsterdamse roots verloochen ik niet. Woorden die ik met de paplepel binnen kreeg. Mooie woorden. Maar gifeieren is geen mooi woord.

een ei is geen ei, besmet Eega bestelde van de week recalcitrant foe yong hai. Oeps zou dit gerecht besmet zijn? Voor de zekerheid toch maar even gebeld met deze chinees. En tot mijn geruststelling hadden ze alle codes gecontroleerd. Het was duidelijk dat ze deze vraag al vaker deze week hadden beantwoord. Geroutineerd antwoord opgeluchterwijze. De eierlepel kon gehanteerd worden.

De Schijf van Vijf kon er de afgelopen jaren ook wat van: dan werd mijn wekelijkse eitje weer wel en dan weer niet aangeraden. Net als koffie eindelijk onlangs gerehabiliteerd werd. Toevallig drink ik dat mijn leven lang al graag maar matig. Koffie heeft een luchtverwijdende werking.

Ook besmet

Wat van de week ook besmet bleek? De naam Mohamed. Nee echt en eerlijk. Bevriende ondernemer heeft het geld van zijn klant Mohamed nog altijd niet binnen. Trouwe en eerlijke klant krijgt zijn kleine rekening niet overgemaakt vanuit het buitenland naar het GrensWisselKantoor. Oh ja overgemaakt wel, maar opnemen lukt niet door blokkade op zijn voornaam. Besmet! Echt ik verzin dit niet. Ondernemer heeft nu al drie keer voor niks de tocht naar het GWK gemaakt, en klant vijf keer, eer de werkelijke reden boven tafel kwam. Hoe zout kun je het eten?

Besmet, hetzeTerug naar de eieren. Langzaam druppelde er de afgelopen dagen steeds meer nieuws binnen: al ruim een jaar zijn er besmette eieren, alleen gevaarlijk in grote hoeveelheden en voor minder gezonde mensen en kinderen. Ondanks de geruststelling vanmorgen toch maar even de oude codes uit de koelkast gecontroleerd en bleken veilig. Met een duivels stemmetje in mijn achterhoofd of ik wel de juiste codes had ingetoetst want ja echt duidelijk leesbaar zijn ze niet.

Pasen faken

Het eitje smaakte prima! Het opgepiepte stokbrood uit de magnetron minder. Dat had toch echt in de oven opgepiept moeten worden. En nu wordt er in Barneveld gebeden om de pluimveebedrijven overeind te houden. Tegen de hetzestroom in.

Codes controleren is prima maar laten we vertrouwen op de supermarkten waar alleen nog veilige eieren liggen. En hierbij haal ik de oude slogan van de reclame van eertijds aan: één ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei! Met zijn allen volgend weekend faken dat het Pasen is? Er staat zondag toch geen nationale feestdag op de kalender. Dan is een Barnevelds gebed verhoord…

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

4 thoughts on “Besmet

  1. ja, weer een debacle over onze eieren, vrees niet, door het eten van een ei is nog geen mens neer gevallen. Dus Tik een eitje.
    Zet er een punt achter en we kunnen wat nieuws beginnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *