Besmet II

Het Barneveldse gebed van vorige week lijkt niet verhoord. Over de besmette eieren. Het eiermuisje heeft nog wel een staartje. De nieuwswaarde van de achtergronden is nog hoog. En er komen steeds meer treurige verhalen van een laakbaar te ver afgeslonken NVWA en een falende overheid. Massaal eieren mijdende bevolking.  De tip eieren te gebruiken als behangplaksel ten spijt. Als het kalf verdronken is…

Besmet II, eieren, cryptovirusDat de naam Mohamed – ook van blog van vorige week – zodanig besmet is dat klant behept met die naam zijn geld niet krijgt overgemaakt vind ik ook hemeltergend. Slaan banken nu niet door? Antiterreurpreventie is helaas zwaar noodzakelijk maar hele bevolkingsstammen met die naam uitsluiten van de gewoonste dagelijkse geldelijk verkeer handelingen lijkt me ietwat te ver gaan. Verbloemend gezegd.

Besmet II

Bij besmet II denk ik ook aan besmette computers. Het Cryptovirus is alweer lang uit het nieuws toen het voor eega kort geleden meer dan actueel werd. Zijn hele bedrijf plat door dit virus. Een hele anderhalve week lang. Terwijl hij net een stroomstoring achter de kiezen had met dientengevolge overleden server en telefooncentrale. Een grap die het werk ook een week plat legde. En de verzekering blijkt niet uit te keren. Hemeltjes tergend.

Na beider lichamelijke ziekten – de eerste helft van het jaar – was nu allerlei materieel ongemak aan de beurt. Ook thuis. Ik zal je er niet in detail mee vermoeien. Al is dit simpeler op te lossen en blijft gezondheid alles. Maar ja stuk voor stuk en vlak achter elkaar in een niet-aflatende stroom van gebeurtenissen ga ik toch weleens twijfelen aan anno domini 2017. Het jaar dat alles besmet lijkt. Inclusief onze overzeese impulsieve president. 2017: Niet alleen de eieren besmet.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

6 thoughts on “Besmet II

 1. Wat moet een mens allemaal doen om te overleven, virussen op de computer, in de lucht die we in ademen, het niet meer willen roken en toch nog alle dagen er mee te maken hebben. Ik vind het maar knap. Tot op heden ben ik al twintig jaar verschoont van de drang tot roken, bevalt mij overigens erg goed. Virussen, af en toe een verkoudheid virus ligt te loeren maar tegenwoordig ook het Brouwer virus, hoe kom ik daar vanaf, ik hoop zeer binnenkort. Heb er verder weinig last van, slaap goed, maar zo af en toe klopt het vervelend aan de emailpostdeur!!!! Zoals nu weer vanmiddag. Ook dat overleven we wel.

 2. Baas Bollo weet van wanten, ondanks “Lekker-lastig is” Knap om van de smaakmakende peuken af te blijven Bollo. Gelukkig doe ik niet aan twitter en blijf verschoond van de retoriek van de grote baas van de wereld.

 3. Helemaal mee eens.
  Baas Bollo is nu ook smetvrij!
  Hij heeft sinds februari 2017 zijn peuken in de “ban” gedaan.
  Dit bevalt goed, maar er woont thuis nog een grote “verleider”.
  Elke keer als hij rook ziet komt dat duveltje weer om hem te polsen of nu maar weer eens een peuk gaat opsteken!
  Weg met de duvel, een schop voor z’n kanis, ei of anus kan ie krijgen.
  Zo heeft geweld wel zin!

  De Camel voorbij bollo! Eet eens een ei!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *