De Tijd

De Tijd

Het is voor eega met eigen bedrijf belangrijk om de tijd bij te houden. Voor de meeste westerse ‘drukke’ mensen eigenlijk wel. Uitdrukkingen als de tijd vliegt of juist het tegenovergestelde: de tijd kruipt, zijn staande uitdrukkingen.

Voor eega en mij vliegt de tijd. Een euvel waar je lopende je leven steeds meer last van krijgt. Duurde de dag als kind een eeuwigheid, kerst onlangs afgesloten staat alweer aan de deur te kloppen. Natuurlijk duurt dit nog heel even maar de eerste signalen komen er alweer.

Met de nu vallende bladeren – oef wat gaat dat hard na onze tropische hittezomer – laten we weer een heleboel los. Gelijk de bomen. Om kaal en dor straks weer – hun levenssappen doorstromend – in het voorjaar weer nieuw leven te laten ontspruiten.

Ooit persoonlijk in zwaar weer gezeten heb ik foto’s gemaakt van kale rozenstruiken. Eerlijk waar, er zitten in de winter alweer echte bruine knoppen in. Want dan is de struik totaal niet dood. Kan echter alleen het barre weer weerstaan met alle levenssappen op een laag pitje. Maar met de belofte van voorjaar en nieuw leven oftewel bloei.

Uren, Minuten en Seconden

Maar ik dwaal af. Tijd. Daar had ik het over. Uren, minuten en seconden zelfs. Alles is kostbaar. De mindere of stormachtige dagen of de lichtere gelukkiger dagen. Eenmaal in stormweer als het ware zoals nu met het weer om zich heen stormende virus, denk je bezorgd dat dit nooit zal overgaan. Maar echt altijd weer is er licht aan de horizon. Every cloud has a silver lining.

Drieluik

In het guldentijdperk hebben eega en ik heel symbolisch voor op zijn kantoor een zeer bijzonder schilderij gekocht. Werktitel De Tijd. Maar officieel heet het prachtige werk van kunstenaar Eric de Best ‘Uren, Minuten en Seconden’. Uiterst creatief uitgevoerd zoals een kunstenaar betaamt.

Denkt u dat dit werk tweedimensionaal is? Als schilderwerk natuurlijk wel. Maar er zit een derde dimensie op. Want er is koper op verwerkt en echt werkende klokjes. Die de tijd aangeven en markeren. Denk nu niet aan een ordinaire tijdklok. Ook hier is over nagedacht en het linkerpaneel van het drieluik toont in koper de lopende huidige uren. Het middenpaneel dito met een sterretje de minuten en dan – zoals nu verwacht – het rechterpaneel de seconden. Je moet er wat voor doen om de tijd te bepalen van het moment. Met de kleuren van de zee, de lucht en zomergroen. Aqua, bladgroen en turkoois. Verder verfijnd driedimensionaal met prachtig donker geworden koperen kegels en draadwerk.

En dan nu het klapstuk: dit werk is nu te koop. Eega heeft er geen plek meer voor en verkoopt het!!! Nieuwsgierig geworden? Zie hieronder de kenmerken en precieze maten. Binnenkort bij u in huis of op kantoor? Neem contact met ons op: info@mindelblokhuizen.nl. Tot binnenkort. De tijd vliegt…

Kenmerken: Olieverf en latoenkoper op panelen met klokken voor uren, minuten en seconden. Titel: ‘Uren Minuten en Seconden’. Afmetingen: 3 x 63cm x 126cm met 10 cm ruimte ertussen dus totaal: 209 x 63 cm. € 600

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “De Tijd

  1. Het is soms nog slimmer als iemand je aanspoort en verteld dat de tijd dringt, terwijl er niet wordt geduwd. Aan de andere kant is het bekende spreekwoord
    “tijd is geld” vandaar al die haastige personen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *