Gastblog: niet met pensioen

Gastblog van de eega, die van zich afschrijft. Ik geef hem graag deze ruimte…

Ik ben nu vijfenzestig, ik ben niet met pensioen want ik was al met pensioen!

Niet met pensioen, doorwerken, GastblogHet eeuwige gezeur van mensen die steeds informeren of je bij het naderen van je vijfenzestigste levensjaar al met pensioen bent wekt bij mij regelmatig de nodige irritatie op. Na enige keren een ontkennend antwoord te hebben gegeven werd het mij teveel! Steevast antwoord ik nu: “Ja joh, ik ben al met pensioen, maar werk nog even door met mijn hobby”.

“Ja maar”, hoor ik dan,”ik zie je nog elke dag in je auto stappen om naar je kantoor te rijden. “Dat klopt”, zeg ik, “Want je hobby kan je ook buitenshuis uitoefenen en toevallig doe ik dat op een kantoor”. In ’t algemeen lijkt het op werken, maar dat is op veel meer dingen van toepassing.

Ik heb ooit geleerd om als ambtenaar te werken. Dat was een fraai begin van mijn carrière bij zowel belastingdienst, gemeentelijke instellingen als energiebedrijf. Daarmee kan ik ook nu als gepensioneerde op ons kantoor mij staande houden.

Met name de tijden van aanvang en stoppen werden door mij pensioenfähig gemaakt! Ik ben het (gepensioneerde) baasje toch? Nu overweeg ik dan ook een streep te laten aanleggen over de lengte in de gang van het kantoor, waardoor ik ’s morgens nog weet dat ik rechts moet aanhouden richting mijn werkkamer en ‘s avonds via de andere kant ook rechts moet aanhouden om weer bij de uitgang te komen. Ik zal eventueel nog twee informatieborden plaatsen, te weten richting werkkamer en de andere kant richting uitgang. Je weet maar nooit of dit op enig moment nodig is.

Mocht het er op enig moment van komen dat zakenpartner en ik besluiten het kantoor definitief te verkopen, neem ik een vrije pensioendag op en rij vervolgens naar de Koningskade in Den Haag om mij wederom in te laten schrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Nu nog even wat antwoorden geven op veelgestelde vragen over pensioen:

 • Ga je nog vrijwilliger worden?  Nee, dank de duvel maar hiervoor! Overigens is de duvel zeer oud en ook nog actief!
 • Is bestuurslid van een vereniging niets voor je? Je geeft zelf al het antwoord.
 • Wat denk je van het rijden in een bejaardenbus? Nee, ik vervoer per definitie geen personeel.
 • De krant voorlezen aan bejaarden? Nee, dank liever een goed boek lezen; hoewel ik degenen die dit doen wel enorm respecteer.
 • Vissen? Ik heb geen hengel en ga er ook geen kopen!
 • En ga je nu veel op vakantie? Mooi niet en zeker geen bejaardenreizen.
 • Lekker uitslapen? Nee dat doe ik al en ga ook laat naar bed. Dat doe ik al vele jaren!
 • Nu meer boeken lezen? Houd toch op. Ik lees al verschrikkelijk veel zowel voor mijn “pensioenwerk” als voor privé.
 • Op terras zitten? Ja dat wel en het liefst om m’n vakstudie door te nemen op een riant terras.
 • Lekker samen boodschappen doen? Voelt u zich goed? Ik moet een rollatertje voor u regelen!
 • Bejaardengymnastiek? Houd toch op!
 • Goed op je gezondheid letten? Hoeft niet, want ik heb al diabetes II en een beetje COPD. Dus daar hoef ik niet meer op te letten en open benen worden razendsnel geheeld door mijn wijkverpleegkundigen.
 • Het kantoor uitbreiden? Kom maar binnen hoor! Bijna iedereen is welkom. De oude koffie staat al te pruttelen, met name voor gepensioneerden!

Pensioen niet, doorwerken, gastblog

 

 

Hiermee hoop ik alle vragen beantwoord te hebben, en tevens voor de rest van “mijn pensioen” je de mond gesnoerd te hebben… 🙂

Hier nog enkele definities van “Gepensioneerde”

 1. (Bargoens, 1914) straf (hebben), zitten (degene die voor veel jaar zit).
 2. 1) AOW’er 2) Ex-werknemer 3) Iemand boven de vijfenzestig 4)Vijfenzestigplusser.
 3. Iemand die pensioen trekt.
 4. Degene van gevorderde leeftijd wordt wel een bejaarde genoemd. Wat die leeftijd is, is tamelijk subjectief. Vaak wordt iemand van boven de 65 als bejaard gezien, alhoewel velen het hier ook weer niet mee eens zijn. Bejaardheid wordt vaak geassocieerd met allerlei lichamelijke ongemakken als gevolg van de leeftijd en het afhankelijk zijn van hulpmiddelen.
 5. Een persoon die werkt als een bejaarde!

Moge het je verder goed gaan…

De groeten van de oudedagsreserve!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Gastblog: niet met pensioen

 1. Is weer eens wat anders, maar wat moet ik hier nu weer opzeggen. Komt mij bekend voor, ben ook net de gezegende leeftijd gepasseerd, weliswaar net een paar dagen, maar heb de 65 gehaald.
  Jan op naar de honderd, succes met je hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *