Goud van Oud II

En nu Goud van Oud II. Opnieuw volgens mijn statistieken een toppertje, en wel van ruim vier jaar geleden. Zelf kan ik de statistieken niet altijd volgen. En zeker niet begrijpen. Doorgronden is ook lastig. Google+ is bijvoorbeeld een meer dan zuinige cijferaar. Maar gelukkig kan ik me beter verlaten op mijn webstatsprogramma. En die stijgt enorm de laatste drie maanden.

Goud van Oud II blog over “aanhef”

Goud van Oud II, Aanhef, Mail, BegroetingMaar je zit vast niet te wachten op statsverhalen. Ik ga dus eigenlijk de blog “Aanhef” nieuw leven inblazen. In een aanhef van een mail zit bijzonder veel variatie. Elk soort aanhef die je gebruikt kan je relatie met je lezer verraden. Of zegt het meer over de aspiraties van de schrijver? Hoe dan ook hier mijn hersenkronkels van alweer vier hele jaren geleden over dit dilemma.

Een aanhef is je binnenkomer, je visiteplaatje, je begroeting, je relatieverrader. Ik heb het niet over het zakelijk jargon. Daar is al zo vaak over geschreven. Dat is weer een hele andere tak van sport.

Enne: kijk ook eens naar de vele relativerende of juist baldadige reacties. Want er kwamen vele soorten reactie op. Ik ben benieuwd hoe jij er nu op reageert? Of de tijd in dit Goud van Oud II blog de gewoontes heeft verandert. Uiteindelijk verandert de tijdgeest voortdurend. En dan heb ik het nog niet eens gehad over generatieverschillen. Jong, volwassen, middelbaar en ouder heeft elk zo zijn of haar eigen voorkeuren. Klik maar eens hier. En wat is jouw favo aanhef?

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Goud van Oud II

  1. Ik ben meestal kort en krachtig in mijn aanhef en zeker als ik iemand ken.
    En duurt het dan wat langer dat ik op antwoord moet wachten kan ik de persoon in kwestie ook nog even bellen. Het is ook maar net zoals het uitkomt.

  2. En dan een aanhef van een mail zoiets als “ik weer” waarbij je al kriebels krijgt over wat de inhoud nu weer zal brengen. Moedeloos van te worden. Meestal begin ik met een aanhef als. “hier je broer weer met een vraag”. Je hebt dan meestal een snelle reactie terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *