Lucht en ruimte

Nee nee we gaan het niet over ruimtevaart hebben, al zou je deze associatie kunnen krijgen. Lucht en ruimte in je gemoedstoestand. Niet die nauwe verengende koker. Waarbij je hoofd overuren maakt en het zwaar is oplossingen te vinden.

Lucht en ruimte, ping pong effectLucht en ruimte bereiken veel mensen op vakantie. Waarbij je stemming opgewekt en vrolijk wordt. Maar oh wee als er daarbij iets tegenzit. Dan wordt de Vakantieman ingeschakeld. Want alles moet perfect zijn. De perfecte ontspanning.

Lucht en ruimte

Meer in het dagelijks leven ingebed zijn gezellige ontmoetingen. Waarbij je met respect elkaar je wederwaardigheden meldt. Waarin contact kan ontstaan en waar ook diepere lagen worden aangeraakt. Waar herkenning hopelijk om de hoek komt kijken en waarin je elkaar aanvult met ervaringen.

“We zijn toch op de wereld om mekaar, om mekaar, te helpen nietwaar?”zong Adèle Bloemendaal al in vroeger tijden naar een hitje. Waarbij elkaar aan meer lucht en ruimte helpen het mooist is.

Ping pong effect

Het ping pong effect. Zonder winnaars, zonder verliezers. Jij meldt het één en de ander gaat er als het goed is op in en meldt het ander. Waarbij je elkaar uitnodigt dieper te gaan. Tot waar je wil. En waar je als het goed is met warmte en beiden meer lucht en ruimte weer afscheid neemt. Tot de volgende ontmoeting.

Lucht en ruimte, vreemde kostgangersTot mijn grote verrassing had ik laatst zo’n piekervaring na een concert van Vreemde Kostgangers. De gelegenheidsband van Boudewijn de Groot, Henny Vrienten en George Kooymans. De gelegenheidsband die zo succesvol is dat ze blijven toeren. Met veel nieuw werk van Boudewijn en op het eind elkaars hits gedrieën. Hun tweede concertenreeks alweer.

Nadat het dak eraf ging met de bijna nu 10 minuten durende fraai uitgewerkte hit ‘Is dit alles’  *Klik* hoorden we jongeren eenmaal buiten de tekst nabrullen. Op zoek naar hun fietsen. En heb ik nog uren thuis zitten vertellen over van alles. Lucht en ruimte door een fijn en vervullend concert…

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

8 thoughts on “Lucht en ruimte

 1. Voor ruimte in de lucht en in mijn hoofd klim ik in mijn auto en rij naar bos of duin, voor een heerlijke wandeling met een rustpunt op bv een mooi hoog duin.met een mooi uitzicht. Heerlijk. Goed voor het bewegen en om het huissof uit je haren te laten waaien, vitamientjes op doen, maar vooral rust en ruimte.

 2. Over lucht en ruimte gesproken …… mijn hoofd gonst nog na van een weekendje Amsterdam , geweldig hoor om koningsdag daar te vieren maar om lucht en ruimte te ervaren moet je toch echt id achterhoek zijn !
  Mooi geschreven Loes !

  • Koningsdag in Amsterdam mijd ik tegenwoordig als de pest. Wat een drukte. Maar heeft wel zijn eigen charme en je kijkt je ogen uit. En thuiskomen is dan een verademing. Ons eigen wijkje kent ook dorpse rust, al is het in de stad, maar idd in de Achterhoek is veel meer ruimte. Thnxxxx schone zus. 🙂

 3. De meeste Woelabukkies vinden zichzelf ook vreemde kostgangers.
  Zij zingen uit volle borst het lied van Doe Maar, met een beetje aangepaste tekst.
  “Is dit alles om een Woelabukkie te zijn, want dat vinden wij wel fijn.”
  “Wat wij doen vinden de anderen niet altijd fijn, maar wij houden er van om vreemde kostgangers te zijn”.
  Duur ongeveer een half uur, soms korter als de electra noodgedwongen wordt afgesloten.

  Bollo.

  • Vreemde kostgangers kunnen zoals je zag heel bijzonder zijn… 😉 En ja daar hebben de Woelabukkies ook wel wat van weg, maar wat een pechvogels kunnen ze zijn. Ze calculeren van te voren al in dat de elektra wordt afgesloten… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *