Guilty pleasure

Guilty pleasure? Schuldig vermaak? Of juist onschuldig vermaak? Ik ga het eens nader onderzoeken. Gisteren op een feestje kreeg ik een niet zo duidelijke vraag over Word en de opmaak ervan, en deze vraag bleef in mijn hoofd hangen. Zodanig dat ik vanmorgen de oplossing vond. Meen ik. Denk ik.

(on)schuldigDe trendy buurman bedoelde waarschijnlijk dat hij in Word een digitaal boekje wil maken. En ja daar zijn progjes voor. Die ik ook weleens heb gebruikt. Daar heb ik ervaring mee. En een goede handleiding voor. Kost veel tijd om Word om te zetten in ePub, zoals dat dan heet, maar dan heb je ook wat. Het programma heet Calibre en is nog gratis ook.

Fluks een mail geschreven naar de buurman en nu benieuwd of ik het goed heb geraden. Guilty pleasure: mijn samenwerkende EMDR-hoofd *Klik* kan gelukkig ook nog normale vragen oplossen. En puzzeltjes vind ik leuk. Losse eindjes vragen om een oplossing. Schuldig of onschuldig vermaak?

Zo kreeg ik vorige week een vraag of een begrafenisauto in een woonwijk mag parkeren. Regelmatig. Uiteraard zonder inhoud. Want met inhoud is strenge regelgeving voor. Niemand wist het antwoord. Dus uiteindelijk de allesomvattende vraagbaak van de Gemeente maar gebeld. Die wist mijn vraag niet goed te destilleren en begon over blauwe parkeerzones en dergelijke.

Goed luisteren valt niet mee. Dus ik heb kapotte grammofoonplaat gespeeld en steeds opnieuw gevraagd of dit mocht. Tot de kern. En na heel veel back up van de dame aan de telefoon, bleek dat dit gezien wordt als bedrijfsauto. Ondanks dat wijkbewoners hier nare associaties bij krijgen. Oeps gekker moet het niet worden. Maar het mag dus. Schuldig of onschuldig vermaak dat ik zo’n vraag wil uitzoeken?

Zo maar wat greepjes van voorbeelden van guilty pleasure. Want ja ik heb er plezier in hier in te duiken. En de vraagstellers mogelijk gerust te stellen of met een tip verder te helpen. Lijkt me toch hoegenaamd erg onschuldig. Al maakt mijn hoofd soms overuren. Wat is jouw guilty pleasure? Eten, drinken, foute muziek? Want er valt veel meer over te zeggen. En bestempel je jezelf daarmee als guilty of not guilty?

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

10 thoughts on “Guilty pleasure

 1. Ik denk dat ik een hoop pleasures heb die over het algemeen als guilty gezien worden. Maar zelf bestempel ik ze niet zo 🙂

  Wel weet ik nu dat ik bij een lastig vraagstuk bij jou terecht kan

  Fijne pasen!

  • Ha Hendrie, oh ja ik heb er ook veel meer! Maar schaar ik ook onder genoegens en ontspanning hoe anderen er ook naar kijken. 🙂

   Kom maar op zou ik zeggen met je lastige vraagstuk!

   Jij ook Fijne tweede Paasdag. Een nieuw begin, nieuwe rondes.

 2. Heerlijk Gerrit van hieruit geniet ik met je mee, na een drukke werkweek is het goed ontspannen. En idd is het de kunst van het genieten! Lekker doorgaan en fijne Pasen!

 3. Onschuldig plezier is met je kleinkinderen wandelen, alhoewel je daar blijkbaar ook voor moet oppassen blijkt op diverse media. Zelfs zwemmen met de kinders kan als guilty worden betiteld. Guilty ben je als je bij het honden uitlaten de restanten van het olijke beest laat liggen en net doet of je neus bloed.

  • Ja punt Zadeltas. Maar geniet jij maar heerlijk onschuldig van je kleinkinderen met wandelingetjes! Niks laten aanpraten hoor! En die baasjes van die honden: grrrrrrrrrrrrrr

  • Haha eindeloos surfen op je telefoon Wilma… 🙂 Ik heb noodgedwongen mijn foon beter moeten leren kennen door eindeloos Ziggo problemen. Elk nadeel heb zijn voordeel zou vandaag overleden Cruijff dan zeggen. 🙂
   Als jij daarvan ontspant waarom niet?

 4. Genieten is mijn pleasure en ik voel het zeker niet als quilty, de kunst van het genieten is het te beleven moment waarvan je achteraf kunt zeggen ik denk en kijk er met plezier aan terug, zoals vandaag een heerlijke zondag, even naar de Fair geweest waar mijn vrouw staat en nu lekker onder het genot van een bak koffie op de bank, lekker ONschuldig 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *