IJsemmer

Marktplaats is Marktplaats niet meer. De commercie heeft de overhand genomen en om koopjes te scoren moet je eerst door tientallen betaalde advertenties scrollen. Al zijn er nog wel koopjesjagers actief, die de boel nog weleens van eieren willen maken. Maar soms is het leuk, zelfs magisch. Zo plaatste ik onlangs eega’s retro ijsemmer in de rubriek Brocante.

IJsemmer, Marktplaats, retroVoor ik over deze ijsemmer ga vertellen eerst even het teleurstellende verhaal van mijn schoenen. Ballerina’s met hogere sleehak dan normaal. Mijn voorkeur voor ballerina’s: *Klik* Helaas had ik na één restaurantbezoek  al dusdanig pijn in mijn enkels dat ik ze te koop zette. In de verwachting er een derde in ieder geval voor terug te krijgen. Nog origineel in doos. Dezelfde dag nog bood een dame € 7. Met de mededeling ze nog diezelfde avond op te willen halen. Joep doei, klinkt als een belediging.

Marktplaats

Nog een paar dagen laten staan op Marktplaats maar er gebeurde niets. Dan geef ik ze liever weg aan bekenden. Rondje bellen en er bleek één gegadigde met dezelfde maat. Op zich leuk te horen welke maat ieder heeft. Interessant want ik had geen idee. Ik let nooit op onderdanen. Binnenkort gaat ze passen. Mocht zij geen bezitster ervan worden: prachtige elegante ballerina zilvergrijs met redelijk hoge sleehak, maat 38. Meld je massaal! Uurtje gedragen, amper mee gelopen.

Maar goed, terug naar eega’s retro ijsemmer. Eerst de kilometers stof verwijderd. Er kwam een puntgaaf exemplaar te voorschijn. Deze hier op de foto. Zwijmel je al mee? Helaas zonder bijbehorende ijstang. Die komt vast nog weleens van onze zolder vandaan. Deze decoratie bloem van Brabantia in de hippe kleuren van de 70-er jaren: oranje en bruin, was op vele huishoudelijke artikelen te vinden. Bijvoorbeeld ook als broodtrommel.

IJsemmer

In de jaren ervoor vond ‘men’ deze kleuren vloeken, vooral omdat er in het midden nog roze was geplaatst. Maar in de recalcitrante 70-er jaren was dit dé uiting om je af te zetten tegen je ouders. Vloekende kleuren werden trend. Ook je kamer in felle kleuren was hip. Nu komt het allemaal weer terug. En genoeg liefhebbers voor deze retro. Zou ik denken.

Op Marktplaats gezet en het bieden kon beginnen. Maar er gebeurde niets. Eindelijk na dagen kreeg ik een vriendelijk berichtje van Annie de Rooy. Ja die! Ze bood er € 4 op. De boel moest verzonden en ze maakte dan ook € 10,95 over, die bij mij de volgende dag werd bijgeschreven. Vriendin die op bezoek was meldde tussen neus en lippen dat haar vriendin dit spul spaarde. Hé?

Er kwam onverwacht een avondlijk telefoontje van diezelfde Annie de Rooy, waarin zij heel vriendelijk vroeg het geld terug te storten, want ze had eenzelfde ijsemmer vlak in haar buurt gevonden. Met ijstang. Lachend heb ik dit toegezegd en vriendin gemaild. Ik gunde het haar vriendin meer voor dit – verbloemend gezegd – zachte prijsje. Annie reageerde blij en dankbaar om zoveel vriendelijkheid. Dus niet meer via Marktplaats. Vriendin kwam onze retro ijsemmer verrukt ophalen met de woorden: magisch het heeft zo moeten zijn…

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

8 thoughts on “IJsemmer

 1. Daar staat hij dan op Marktplaats. Vroeger waren pannen en beschuitbussen ook voorzien van zo’n opdruk, heb er jaren een gehad. In de kast heb ik nog een grotere email soeppan, gekocht voor we gingen trouwen. Baas RetroBollo zal zijn ijsemmer wel missen, althans de flessen die er in stonden. In een emmertje koud water kan je ook flessen koelen Baas Bollo ! Wat gaat de tijd toch snel, haast geen retro koelboxen meer te vinden./

  • De tijd gaat razendsnel Zadeltas! De trends komen en gaan. En nu is wat in onze jongere jaren trend was opnieuw trend! Koester je soeppan! Hij wordt geld waard. Oftewel maak er samen met je eega nog vele heerlijke soepjes in! 🙂

 2. Mooie ijsemmer. In het verleden had ik er ook zo een. Stond op de zelfgemaakte bar in mijn oude huis. Vele keren gevuld met ijsblokjes voor de Whisky, Bacardi en du Vin Blanc Sec.
  Overigens heb ik nog een Retro lamp in de aanbieding, onbetaalbaar voor gewone schepsels. Maar wie een bod wil uitbrengen mag dat doen -:)
  Wel heb ik recentelijk een retro ptick-up gekocht. Hierdoor kan ik min Lp’s weer draaien, met bijhorend kampveergeluid (knetter de knetter).
  Voor pas gekochte nieuwe schoenen heb ik maar 1 advies.
  Laat de schoenen minstens 1 jaar in de kast staan en ga ze dan nog eens passen. Als ze dan nog knellen, dan kom je subiet tot het oordeel dat het zonde is van die nieuwe schoenen om ze zomaar weg te doen. Wie mooi wil gaan moet pijn doorstaan,toch? En bijkomend voordeel geen dubbele uitgaaf voor schoenen. Da’s pas rente voor je cente(n).
  Met vriendelijke groet,
  RETROBOLLO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *