Jubileumwoord

Dit is de 100ste column! Echt waar, ik sta er zelf ook versteld van hoe enkele loze zondagsuurtjes – wekelijks – zo’n resultaat kunnen hebben! Althans: 100 columns vind ik formidabel. Nooit verwacht.

KlikkenBij een jubileum hoort een nieuw woord vind ik. En die ontsproot zomaar van de week bij mij op Twitter. Ik tikte het woord klik-lui. En het woordje bleef maar hangen daarboven in mijn brein. Klik-lui: bestaat dat woord al? En ja ik ben klik-lui. En met mij, jij toch ook?

Links dienen bij mij in één klik aan te klikken te zijn. De onverlaat die niet even de moeite neemt in een mail een spatie achter zijn www-adres te tikken, vervloek ik. Dat hele riedeltje van selecteren, kopiëren en plakken in de adresbalk op internet, is me al gauw teveel werk. En dan nog Enter moeten geven ook. Moet ik wel erg nieuwsgierig zijn naar het resultaat. Wil ik dat doen.

Zuinig met je energie omgaan gaat soms dus wel erg ver. En rammelden we er vroeger lustig op los, met veel kabaal, onze vingers hoeven we nu nog amper te bewegen op het toetsenbord. En die bordjes worden al kleiner en gevoeliger voor beroeren. Maar geef mij maar het decennia-oude, verkleurde bord. Met zwarte vettige schaduwen op de toetsen. Maakt nog lawaai ook bij typen. Heerlijk!

Mijn mobieltje, zelden gebruikt, heeft ook een toetsenbordje. Met te lange nagels willen er nog weleens vreemde woorden uitkomen. Maar kort houden is voor mij geen optie. Ik heb een bloedhekel aan hele sms-jes te tikken op dat ding. Jaloers kijkend naar het gemak en de snelheid die jongeren tentoon spreiden op hun mobiel. Ik zal binnenkort wel in het museum tentoongesteld worden, want voor mij geen IPad, IPod, Tablet of wat dan ook. Benieuwd wanneer ik om ga. En uit dat museum kom.

Als ondernemer dien je je klant te pamperen. En zeker weten aanklikbare links te sturen. Extra inspanning te leveren voor je klik-luie klant. Niks roepen: zoek maar op Google… Zelfs mijn huisarts riep dat van de week naar me. Het voorwerk dien je degelijk en kant en klaar aan te leveren. In hapklare brokken. Jouw precieze bedoeling duidelijk makend.

100En wat is mijn bedoeling met deze centenniale column? Klik-lui zijn is ok. En dit mag je verder klikken in je omgeving. Hoewel klikken meestal geen mooie eigenschap is, maar wees daarmee al klikkend niet klik-lui.

Print Friendly, PDF & Email

18 thoughts on “Jubileumwoord

 1. Hallo Loes,
  Even m,n complimenten voor je schrijvers talent.
  Jullie kunnen ook als schrijvers duo verder gaan.
  Heel goed zoals het in elkaar vloeit.
  Van klik-lui heb ik ook wel eens last van.
  Lieve Groetjes RIET.

  • Heel veel klik-luien bij elkaar… die partij moet er toch maar eens komen! Dank Riet. Enne: we gaan overdenken als schrijvers-duo verder te gaan, als Jan eens tijd heeft. Op zondag lukt dat meestal wel… 😉

 2. Wat een mooie collum voor de 100e! Wat mooi dat dit allemaal uit je pc en brein is voortgekomen. Heel veel woorden en gevoelens voorbij gekomen.
  Een echte mijlpaal. Proficiat!
  En vooral…ga zo door!

  • Wowww ook jij dank! Eigenlijk is het een gevolg van de Parels, dat geschrijf…. Dat deed ik ook elke zondag vooral. En die traditie van 9 jaar miste ik.

 3. Honderdmaal proficiat met de online-publicatie van je honderdste column, Mindel! Je schrijfinspiratie is verre van opgedroogd. Voor jou geldt ‘Wie schrijft, die blijft’. Voor de Woelabukkies is de oorspronkelijke betekenis hiervan, ‘Wie goed boekhoudt gaat niet teloor’, een opsteker.

 4. Lieve Loes,
  Jeetje me teetje, alweer de 100e column !!! Wat gaat de tijd toch snel zeg, maar hierbij natuurlijk VAN HARTE GEFELICITEERD MET DIT JUBILEUM !!!! Is een ENORME prestatie hoor Loes, iedere week maar weer een column schrijven! Hoe doe je dat toch? Wat een discipline ook, echt iets om TROTS op te zijn! Hoe jij toch iedere week weer zo’n pakkend verhaal ‘uit het leven gegrepen’ weet te schrijven..FANTASTISCH, GEWELDIG !! Ook nu weer. Hoe kom je erop? Maar dat is ook Loes ten voete uit. Altijd bezig in ‘the mind’ en zo ontspruiten iedere week weer die prachtige columns van jou. En ook deze 100e is er weer een om een puntje aan te zuigen Loes. Bij een jubileum hoort een nieuw woord…..helemaal mee eens en ook met het woord klik-lui. Want hoe minder ik hoef te klikken hoe beter ook voor mijn pols. Heeft vooral ook met mijn werk te maken, waar ik niets anders doe dan klikken, klikken en klikken. Via het toetsenbord weliswaar, maar dat is funest voor je pols. Daarom gelukkig een aangepaste muis gekregen en tips om het klikken te vermijden en het op een andere manier te doen. Mooi toepasselijk woord Loes KLIK-LUI. Ik doe mee en met mij vele anderen denk ik.
  Nogmaals Loes GEFELICITEERD en maak er een gezellig klikloos feestje van (hihi). LOL Linda

  • Wow alweer zo’n mooie reactie en zo enthousiast! Dank je wel Linda. Het is dat ik nu op sloffen loop, maar die voetjes gaan ernaast hoor… 😉 Wat moet ik me voorstellen bij een aangepaste muis? Is Baas Bollo ook in geïnteresseerd vanwege zijn RSI-gevoeligheid!

 5. Lieve Loes!
  Het is echt een prestatie van formaat die je daar in de afgelopen 2 jaar hebt neergezet!!! Is het echt al zo lang geleden dat je begon? Ja hoor, ik heb het nagekeken: de eerste aflevering dateert van mei 2012. Wat toen nog schuchter begon, is inmiddels uitgegroeid tot een vaste traditie, waarnaar je uitkijkt op zondagmiddag. En elke keer weet je weer een rake snaar te treffen!
  Ook de Woelabukkies beginnen zo langzamerhand een traditie te worden. Het is net als bij de Donald Duck van de jaren 60. Eerst las je ademloos de lotgevallen van de familie Duck en als toetje kreeg je op de achterkant vervolgens nog de avonturen van Tom Poes en Heer Bommel. Die nummers uit de vorige eeuw zijn inmiddels goud waard.

  Groetjes,
  Peter

  PS: ook ik behoor tot de garde van de klik-luien. We zijn in goed gezelschap! Misschien moeten we een partij gaan oprichten?

  • Die partij zie ik helemaal zitten Peter! Voor gemeentelijk moeten we wel even opschieten, maar landelijk kan natuurlijk ook, zei ze schaamteloos… 😉 Neem jij het voortouw?
   Geweldig je reactie! Baas Bollo en ik helemaal blij mee. En we hebben de smaak nog steeds te pakken, dus gaan nog even door.

 6. hoi Zus

  prachtig toch.
  ga maar eens even voor de spiegel staan.
  kijk goed naar jezelf
  overdenk dan nog eens rustig hoe je bent begonnen en waar je nu bent.
  je mag trots op je zelf zijn,
  onbewust heb je meer bereikt dan jij jezelf misschien zult realiseren.

  ik had voordat je begon met de columns een zus in leiden!!!!
  maar verder wat je doet voelt en beweegt wist ik eigenlijk al heel lang niet meer.

  door het lezen van je columns heb ik veel meer ontdekt van je.
  klik-lui of niet, ik neem graag even de moeite om jouw column aan te klikken.

  Die zus in Leiden is mijn!! zus.

  ben trots op je.
  Ben blij dat je er bent

  xxx Broertje

 7. Ook van mij de hartelijke felicitaties met je 100e column. Knap hoe jij altijd weer een goed verhaal weet te schrijven en al filosoferend zo van het een in het ander rolt.
  Ik wil toch ook even mijn complimenten maken aan “Bollobukkie. Ik vind die avonturen van de Woelabukkies schitterend.

  Voor jullie beiden een dikke pluim van

  Je schoonzus en zus

 8. Ha die Mindel,

  Ik sluit me helemaal aan bij de Woelabukkies en feliciteer je van harte met de 100ste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Op naar de 200 dat haal jij makkelijk.
  Het nieuwe woord hou ik erin, is super hoor.

  Nichie Loes

 9. bDe Woelabukkies feliciteren Mindel hartelijk met de 100e blog.
  Da’s echt een mijlpaal!
  Zelf houden de Woelabukkies ook van jubilea. Daarvoor houden zij allerlei lijstjes bij.
  Ook negatieve scores!
  Enerzijds vieren zij bijvoorbeeld als voor de honderste keer het eten niet aangebrand is (positieve registratie); anderzijds proberen zij te voorkomen dat voor 100e keer per ongeluk een ruitje wordt ingetikt, omdat de deurbel weer stuk is.
  Zo is dan ook een nieuw woord ontstaan voor hetgeen goed is gegaan en voor foutjes, respectievelijk een Woelagelukkie en een Woelanietje!
  Helaas is het percentage Woelanietjes nog ruim overheersend ten opzichte van de gelukkies!

  Bollobukkie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *