Opruimen

In dit herfstige, kleurige bladeren vallende seizoen met zijn stormen zijn eega en ik eens toe aan opruimen. Oeps dat mag weleens met onze dichtgeslibde kasten. Hoe komt dat toch altijd weer? We ruimen echt wel vaker op. Ruimte creëren. Maar op de een of andere manier letten we misschien niet altijd goed op of te druk met de dagelijkse gang van zaken. Herken je het?

opruimen, opgeruimdOoit mocht ik het genoegen smaken van een herintredende opruimcoach gratis gebruik te maken voor mijn bureau. Volgens mij ligt er nog ergens een doosje te slingeren met de verzamelde ‘nog uit te zoeken’ onderdelen na deze exercitie. Maar inmiddels dik ondergesneeuwd en zou niet meer weten waar. Ik bedoel maar: hoezo opruimen?

Opruimen

Mijn lichaam is ook aan het opruimen: de voor mij blijkbaar teveel aan vitamine D3. Toch echt voorgeschreven door mijn huisarts, na gebleken tekort. De klachten en klachtjes die ik kreeg weet ik niet direct daaraan. Gewend om stress de schuld te geven. Maar blijkt na terug halen wanneer ermee begonnen en wanneer deze nieuwe klachten zijn ontstaan toch echt de schuldige.

Vitamines zijn niet altijd onschuldig, behalve zover ik weet vitamine C die je bij teveel weer uitplast. Maar ik ben er geen expert in. Google bracht uitkomst al waarschuwde die bij vergiftiging ervan direct voor levensgevaar. Oeps! Waar doe je nu wijs aan? Wel googlen, niet googlen?

Relativering

Volgens mij gaan de tegenwoordige medici ervan uit dat je hebt gegoogled. Terwijl ik nog van de generatie ben dat ik meestal luister naar mijn artsen. Uitleg verwacht. Relativering van al het naars op google opgediend dien je dan weer zelf te proberen onder de knie te krijgen.

Gezond verstand en proberen terug te halen wat, waar, wanneer en hoe. Uiteindelijk ken jij jezelf het beste. Toch? Maar nu eerst maar eens aan het daadwerkelijk beginnen met de voorgenomen twee dozen opruimen. Wie weet wat er nog tevoorschijn komt? Komt er vanzelf alvast een opgeruimd hoofd. Die vitamine D3 is helaas nog een weekje bezig voor het is opgeruimd. Hopelijk niet langer…

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

4 thoughts on “Opruimen

  1. Treffend stuk Loes, zo kon ik inspiratie opdoen en ben direct begonnen met kast leeghalen, wat overbodig was netjes verpakt om een ander plezier mee te doen. En dat is inmiddels ook al mee genomen door Junior.

  2. Opruimen is niet zo moeilijk alleen je moet het regelmatig doen. Mijn moeder zaliger zij altijd, als je voor je gaat schoonmaken eerst opruimt. is de klus al voor de helft geklaard. Verder is het volgens de laatste berichten in de media niet meer noodzakelijk om extra vitamines in te nemen, behalve vitamine D,als je maar voldoende groentes en fruit eet. En dan niet zoveel fruit eten als ik deed, enkele kilo’s per week, want dan schiet je glucose waarden weer omhoog, alles met mate, maar wel voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *