Verbindende postbode

Een enkele keer mag ik postbode spelen. Hier in de wijk. Verbindende postbode want je verbindt de zender met de ontvanger. Al wordt dat niet altijd zo mooi ervaren. Als postbode wordt er toch min of meer op je neergekeken.

Toch vind ik het leuk om te doen. Nieuws van de wijk, soms stante pede uitgedraaid om de bewoner op het laatste moment te informeren. Een wijkkrant van onze grote wijk, die bij ons nog ouderwets op papier is. En ga zo maar door.

Brievenbussen

Het moet me echter van het hart: wat doet de ontvanger tegenwoordig met zijn brievenbussen? Tijdens een hier thuis gehouden hippe energiescan beval men ook aan om borstels of iets dergelijks in de brievenbus te plaatsen. Om energie te sparen. Nou daar wordt massaal gehoor aan gegeven. Als je dunne A4-tjes in deze brievenbussen wilt stoppen ben je je vingers niet veilig.

Of nog erger: de dubbele kleppen. Eentje ervoor en eentje erachter. Het is een wonder dat ik geen enkele vinger ben kwijtgeraakt. De krantjes kun je nog aanduwen zonder extra zetje met je vinger IN de brievenbussen te geven. Ook lukt het me echt niet om A4-tjes kreukvrij in dit soort brievenbussen te doen. Maar ja dat is dan het gevolg.

Verbindende postbode

Onlangs liep ik weer met eega de brievenbussen langs. Of eigenlijk niet langs maar we deden toch echt pogingen de flyers bij de bewoners te krijgen.

Een echte postbode kruiste ons pad en lachte direct herkennend bij ons gezucht en gesteun. Op 1,5 meter afstand uiteraard. Hij vond zijn beroep ook echt niet leuk meer, maar meer een worsteling.

Als men van overheidswege zelfs aanbeveelt om borstels en meer ellende in de brievenbussen te plaatsen om energie te sparen waar blijf je dan als verbindende postbode? Benieuwd of de EHBO al vingers af heeft moeten zetten van postbodes. Logisch dat alleen studenten en ouderen postbode willen zijn!

De huidige bewoner ontmoedigt op deze manier met brievenbusterreur echt dat je überhaupt nog wil lopen om te verbinden! Toch maar dit blikje invoeren? Zie foto…

 

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

8 thoughts on “Verbindende postbode

 1. Ik heb een paar weken geleden wat donatie kaartjes voor de harstichting in de bus gedaan en inderdaad was het erg lastig om de kaartjes, netjes op de deurmat te krijgen. Daarbij had ik vaak het gevoel, dat er een grote, vervaarlijk uitziende herdershond, op de deurmat, mij op stond te wachten, Was dan ook blij, dat ik na mijn rondjes in de wijk,mijn vijf vingers nog had.

 2. Komplimenten! Je verhaaltjes lezen als een paling. Vast geen goede metafoor, maar je snapt vast wel wat ik bedoel.
  En ja Loes, ook wij maken ons hieraan schuldig. Zoveel post wordt er ook niet meer bezorgd tegenwoordig. Maar ik kan me voorstellen dat een enkel A-4tje lastig is.

  Dan misschien de flyers toch maar per e-mail?

  • Dank je wel Barry! Haha als paling, gelukkig is dit voor jou een compliment omdat je van vis houdt, dus zo zal ik het opvatten…
   Oeps we hebben alleen mailadressen van de leden en willen met de brievenbuspost de hele wijk informeren, dus helaas geen goede tip.
   Ik heb al tip gekregen met handschoenen te bezorgen: goede tip!
   Fijne zondag!

 3. Leuk stuk Loes. Ja ik herken jullie worsteling wel. T scheelt een stuk als je de post met handschoenen aan in de brievenbus doet. Dat spaart echt vingers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *