Sleutel

De sleutel naar je hart is soms een hele zware. Zo’n middeleeuwse grote roestige zie ik voor me aan een gigantisch grote en zware sleutelbos. En als je het overlaat aan een ander om die sleutel op jouw slot te vinden kom je soms toch echt bedrogen uit. De muur rond je hart te openen. Want ja hoe kwetsbaar is je hart. Maar hoe fijn als deze geopend wordt.

Sleutel, op slot, middeleeuwsMinder prozaïsch vonden we van de week bij het poetsen van de hal op zolder – jaja het was er eindelijk weer eens tijd voor – tot onze verbazing een sleutelbos. Het leek een Turkse met een mooi kleurig stoffen steel, waarboven een koperen beslagen driehoek en ertussen een glazen kraal. Nee niet de kraal om het boze oog af te weren. Die is pauwblauw met een wit oog. Dit was een doorzichtige glazen.

Dik onder het stof

De bos had drie sleutels en een blauwe onduidelijke opener van iets. Iets met aan twee kanten twee tandjes. Behalve die sleutelhanger dan, die de herkomst verraadde. De bos lag dik onder het stof van de wateropvangbak onder de wasmachine. Deducerend vlak naast de cv-ketel dus aldus zou die wel eens verloren kunnen zijn door een cv-monteur.

Fluks het cv-bedrijf gebeld, die ontdekte dat de laatste monteur – laten we hem Ruud noemen – voor onderhoud in maart was geweest. En ondanks zijn vakantie kwam Ruud alras aan de deur. Want ja hij was een sleutelbos kwijt geraakt. Maar nee dit was helaas niet de zijne. We hebben zelfs nog gepast of die sleutel in ons slot gewurmd kon worden, maar nee dat was niet zo, wat ik al verwachtte.

Sleutel naar je hart

Onder protest nam Ruud de sleutelbos mee om zijn Turkse collega’s na de vakantie deze sleutels te tonen. Ik kon niet anders bedenken dan dat die van een monteur moesten zijn. Maar dan moet deze collega misschien wel vorig jaar maart geweest zijn en zal hij toch echt inmiddels wel een goede oplossing hebben gevonden voor het verliezen ervan. Toch zal hij blij zijn met in ieder geval de sleutelhanger schat ik in.

De sleutel naar jouw of andermans hart kun je ook verliezen in de hectiek of sleur van het dagelijkse leven. Of terugkrijgen als je die hebt weggegeven of verloren. Op elk slot past immers een sleutel. Wat een feest als die toch weer blijkt te passen. Na al het stof dat er inmiddels overheen is gevallen.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

25 thoughts on “Sleutel

  1. Pingback: Prangende vragen - Schrijfblokjes

    • Geen idee meer Charlotte of in het grijze verleden me is gevraagd of ik een sleutelbos heb gevonden. In geen jaren hebben we gekeken in de wateropvangbak van de wasmachine…. 😉

  2. Spannend! We wachten nog maar een paar weken af dan. En wat de vergelijking betreft, mooi! Denk zelf dat wat de liefde betreft, er altijd wel iemand is met een passende sleutel..

  3. Wat spannend en inderdaad, een sleutel hoort ergens op te passen dus er moet ergens een slot zijn toch? Ben benieuwd of het mysterie wordt opgelost… 😉

    • Zoals ik net aan Nicole schreef, Sanne kan het mysterie van de sleutels pas op zijn vroegst over vier weken worden ontrafeld… 😉 Tot die tijd blijf ik mijn hoofd erover breken…

    • Dank Nicole! Ja super mysterieus en vandaag heb ik die firma weer gebeld en blijkt er nog één monteur te zijn van wie ze kunnen zijn. Helaas is die monteur drie weken met vakantie. Dus over vier weken kan ik ze pas weer bellen. Mocht het een sappig verhaal zijn, dan blog ik er weer over. Ok?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *