Vooruitgang?

Als er in ons huishouden iets aan vervanging toe is, zoeken ega en ik, als moderne mensen, op het internet. Dat klinkt makkelijker dan het is.

Zo was van de week onze douchekop aan vervanging toe. De jarenlange heerlijke regenbui was een harde smalle straal geworden. De enige manier waarop het dekseltje van de douchekop nog bleef zitten. Op zoek naar vervanging dus bij de Nederlandse dealer van het gerenommeerde merk douche-accessoires.

De onze bleek uit de handel. Bij de gegooglede webshop leek de nieuwe niet op voorraad, maar na een speurtocht tussen hun douchekoppen bleek er een letter fout. IDeal werkte weer eens verkeerd en het bedrag werd twee keer afgeschreven. Er gingen wel drie telefoontjes en vier mails overheen om dit recht te zetten.

Blij nam ik na twee dagen het pakketje in ontvangst. Onder de oude douche nam ik afscheid van de hardwerkende straal, voor jarenlange trouwe dienst.

Ega zou dat varkentje weleens wassen ’s avonds. Bij vervanging bleek er een schroefdraad in de douchekop, en wij hebben een kliksysteem.

Na vele mails kwam er een tekening van de webshop hoe het kliksysteem te verwijderen. Inbussleutels zoeken. Ega rommelt en roept me erbij: “Hier ga je niet blij van worden”. De douchekop staat loodrecht op de glijstang, als de Eiffeltoren. We hadden een gebogen kop moeten hebben. Weer mailen en bellen. Dealer, webshop, webshop, dealer. Klantvriendelijk, klantonvriendelijk. De toon wordt steeds grimmiger. Uiteindelijk lijken we toch de goede douchekop te hebben. Er schijnt een knop te zijn om hem te kantelen. Nou: ega mag vanavond nog eens kijken, want ik zie niets kantelbaars!

Deze zoektocht houdt ons nu dus al een week in zijn greep, en we douchen nog steeds onder de harde straal. De geneugten van de digitale wereld. Vooruitgang?

Maandag komt het bevrijdende telefoontje van de klantvriendelijke webshop: er zit wel iets kantelbaars op de douchekop verscholen. Na kantelen en draaien: ziedaar de goede stand! We hebben een echte regenbui! Dus toch: online is vooruitgang!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

10 thoughts on “Vooruitgang?

  1. Welke webshop was dat? Ik zit namelijk met een vergelijkbaar probleem. Douchekop van Grohe waaraan de slang middels een kliksysteem bevestigd is, de slang is aan vervanging toe maar nergens te vinden/te krijgen. Alvast bedankt voor de reactie.

  2. Het doet mij goed dat je met je tragikomische column over de douchekop het spits afbijt! Ga zo door met je pennenvruchten –

  3. Wat een drama! Zo blijkt maar weer dat de ‘ouderwetse’ bouwmarkt toch wel heel praktisch is; zien is kopen.
    Prettig om eens een foutloze tekst te lezen, compliment voor jou!

  4. Bij mij in de buurt houdt een zaak opruiming vanwege verhuizing. Heel veel op gebied van bad en douche. Waarom nou zo moeilijk doen? Lijkt een beetje op iemand die een leuke houten tuinset zag op marktplaats. Besteld en betaald. Bestelling kwam aan en…… was van geel plastic! Leuk dat digitaal bezig zijn, maar zelf erop uit gaan, kan je een hoop leed en ergernis besparen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *