Woelabukkies

Al tijden regeren de Woelabukkies in mijn Comments. Van Baas Bollo, of hoe hij zich maar elke keer wil noemen. De oplettende lezer heeft hem vorige week gemist. Maar dat was een ingreep van mij. Het is tijd dat ik er eens een woordje aan wijd.

WoelabukkiesAls Mindel het alter ego is van mij, dan zijn de fantasievolle Woelabukkies het alter ego van Baas Bollo. Zelf ben ik elke keer verrast door zijn snelle reactie en zie ik er naar uit die te lezen. Mocht ik onverhoopt tijdens zijn schrijven al beneden komen, wordt alles afgeschermd met zijn arm en is hij niet aanspreekbaar. In opperste concentratie. De toetsen gaan razendsnel. Sluipend ga ik naar mijn laptop en wacht op het pingeltje dat Comment aankondigt. Of druk eigenlijk ongeduldig op Verzenden en Ontvangen. Bang dat ik een seconde mis. Altijd goed voor een vette lach na ontvangst.

Op bijeenkomsten wordt de Woelabukkie schrijver al gesommeerd over dit of dat te schrijven. Door degenen die zijn identiteit kennen. Mindel krijgt ook weleens verzoeken zo hier en daar. Hints. Maar dat is een andere stijl. Meer mijmeringen. En de diepte induiken. Niet dat de Woelabukkies oppervlakkig zijn, oh nee geen sprake van. Hoe onhandig ook, kunnen ze wel degelijk leren als volk. Vooral door de invloed van de Niet-Woelabukkies? Mmm misschien teveel eer.

Ik ben ook erg benieuwd welke kant dat volk opgaat. Hoe ze eruit zien bijvoorbeeld. En overtuigd dat ook de Niet-Woelabukkies weer kunnen leren van dat onhandige volkje. Bijvoorbeeld de rust en acceptatie waarmee het leven aanvaard wordt zoals het is. De capriolen niet worden veroordeeld door henzelf. Voor een altijd zoveel mogelijk efficiënt levend mens als ik zeer leerzaam! En goed voor de broodnodige rust.

Bomen gezichtenLachen is zeer gezond. Dat weet ieder. Een cliché. Maar er valt niet altijd te lachen. Tot je de lach aan je bindt. In het kleine en fijne dagelijks leven de humor ziet en vindt. Geen leedvermaak, dat bedoel ik niet. De zotte toevalstreffers. Want niets zo vreemd als het echte dagelijks leven. Vaak op schrift amper geloofwaardig.

Mindel en Baas Bollo blijken al een flink tijdje elkaar, met een totaal andere stijl, te vinden. En de lezers herkennen dit kennelijk. Er wordt al gefluisterd dat Mindel en Baas Bollo een schrijversduo zijn…

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

5 thoughts on “Woelabukkies

 1. Beste Bollobaas jij denkt zeker dat FlippieFlapflup een fietsenmaker is zoals wij die kennen, niets is minder waar. Achter in zijn Flippie fietsenzaak doet hij zaken zonder een woelabukkie lamp aan te doen om de boel te bedekken. Als je wat dieper zijn Flippie fietsenzaak was binnen gegaan had je dat als verkiezingsverslaggever moeten opmerken. Op de werkbank lagen tientallen stemkaarten, en wat denk je dan nu? Jij het is een echte stemmen rondselaar,en Funcy Wouwelaar was ze aan het tellen en te tekenen.Komt wel een verslag van in WoelebukkieMagazine.

 2. Loes wat een kunst om iedere keer weer een leuk en geestig verhaal in elkaar te knutselen.
  Want het is erg grappig zowel van jou als van BaasBollo.
  Groetjes RIET.

 3. .Loes een enorm leuk verhaal deze keer, eens anders als anders en lekker makkelijk te lezen.Goed verhaal.Ja ja de verkiezingen doen ook overal zijn intrede Ik ben trouwens enige weken gelden nog in Woelabukkiedam geweest.Erg gezellig daar.

 4. Wat is het weer een ontzettend goed doordacht, geestig en sprankelend verhaal.
  Ik ga meedoen aan die verkiezingen. Ik ga kiezen voor Flippie Flapflup, dan wordt er misschien wat handigheid bij de Woelabukkies gebracht, hoewel ze horen eigenlijk wel onhandig te blijven. Ik ben benieuwd naar de uitslag!

  Zus van Baas Bollo

 5. De Woelabukkies herkennen zich helemaal niet in de foto die Mindel heeft geplaatst.
  Woelabukkies zijn namelijk veel knapper en voorkomender.
  De pech die zij echter hebben, is dat het hen niet lukt om goede portretfoto’s te maken van hun medebukkies, laat staan een selfie!
  Daarom staan op de verkiezingsposters voor het kiezen van een nieuw gemeentebestuur (ja, dat doen zij daar ook hoor!) van de deelraad Woelabukkiedam dan ook geen foto’s,omdat dat de kiezers te veel zal afschrikken.
  Voor de kiezers bestaat er de keuze uit drie partijen,t.w.: Lijst 1 Handiger Bukkies, Lijst 2 Groene Bukkies, Lijst 3 CWP (Christelijke Woelabukkies Partij).
  De lijsttrekker van lijst 1 is geen Woelabukkie, maar een zwager die getrouwd is met een Woelabukkie vrouw. Hij heet Flippie Flapflup, een handige fietsenmaker, woonachtige in het bos nabij Woelabukkiedam. Hij maakt een goede kans om wethouder te worden. Zijn partij heeft zich verbonden om alle Woelabukkies een cursus te geven om iets meer zelfredzaamheid,c.q handigheid te ontwikkelen.Woensdag 19 maart a.s. zullen wij het weten.
  Als de nieuwe gemeenteraad geinstalleerd is zullen zij ook gaan proberen een nieuwe burgemeester te kiezen. De huidige burgemeester, Fucky Wauwelaar, is niet populair. Een zeer onhandige en onduidelijk pratende bukkie die de verhoudingen op een zeer onhandige wijze op scherp zet. Voor de opvolging van de burgemeester hebben zij een goede kanditaat, maar daarover volgende week meer…

  Bolloverkiezingsverlag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *