Ballonnen

ballonnen-300x240De trouwe abo-lezer werd deze week in verwarring gebracht. En misschien de andere lezers ook wel. Al jaar en dag gewend aan een zondagse post – ok een enkele keer op maandag, maar dat terzijde – kwam er zomaar plotsklaps een andere post op donderdag! Een proefballonnetje, een uitbreiding, een ingeving, een gastblog dus.

Dat was wat het was. Een gastblog. Geschreven door de loopbaancoach Aletta van ’t Hoog. Met een wel heel uniek, nieuw opkomend beroep, waarbij je slapend rijk kan worden. Letterlijk. Om schrijnende ouderenzorg te verlichten. (Zie vorige blog)   Ouderenzorg waar haar moeder, toevallig ook wonend in de Achterhoek – en nee mijn moeder is al 10 jaar overleden – mee te maken krijgt. Om, zoals de regering wil, zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. En na een val zorgbehoeftig werd. Zorg die dan wel ingevuld dient te worden. Met een nieuw beroep. Laten we het de Nachtwacht noemen. Van oudsher, in een totaal andere context, al op het doek gezet door onze aller-beroemdste schilder. Maar dat is een gedachtesprongetje.

De Nachtwacht van Aletta kunnen we ook zien als een proefballonnetje. Om werkelozen kansen te laten zien en ruiken én invullen in een snel veranderende, zorgarme wereld en maatschappij. Nieuwe noodzakelijke banen en baantjes onder de aandacht te brengen. Wie stapt in het mandje onder de ballon?

Over ballonnen gesproken: ik heb wel zin 99 Luftballons van Neena nu op te laten vandaag, met de NSS-Top14. Kijken of al die zware helikopters mijn huis gaan mijden. Het hoeft niet direct zo catastrofaal af te lopen als in haar liedje. Maar een beetje ontregeling lijkt me wel grappig. Heeft de beveiliging ook wat te doen en staan de militairen niet gapend naar de lucht te staren, maar alert en in verwondering. En spoeden de regeringsleiders zich naar de ramen om dat gekke Holland life mee te maken. Als ze nog genoeg kind kunnen zijn om zich te verwonderen over ballonnen. Ik nog altijd!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

7 thoughts on “Ballonnen

 1. Die 99 Lufballons heb ik nog wel voor je,hoor!En om je dag compleet te maken ook nog Conny Froboess.Maar die laatste uiteraard voor later op de avond!

 2. Wat die nachtwacht betreft kan het zeker nuttig zijn (heb het zelf ervaren) en er wordt een dubbel doel gediend t.w. : er wordt nodige zorg verleend en je helpt iemand, die zonder werk is, aan een baan.

  En nu nog even over de Woelabukkies: ik hoop dat de huwelijkscrisis van Flippie Flup Flap van voorbijgaande aard is, want wellicht vinden de dombo’s dan toch nog een oplossing in deze zeer gecompliceerde kwestie.

  Je schoonzus/zus

 3. Soms moet je een tekst twee keer lezen om te berijpen wat er bedoeld wordt. Ook het verhaal van Baas Bollo wat nu in de verdieping gaat, maar ik snap het nog steeds wat Bollo beschrijfd. Dat Flippie Flup Flap met een koekepan geslagen is zal wel figuurlijk bedoeld zijn, of hij moet voor de buitenwereld het verband van zijn hoofd gehaald hebben.

 4. Bij de woelabukkies is ook de nodige verwarring ontstaan.
  Helaas is de verkiezingsuitslag nog steeds niet klaar. Dat zit zo: een groot aantal woelabukkies heeft onbewust het stembiljet ongeldig gemaakt doordat zij op meerdere kandidaten van dezelfde partij hebben gestemd, of te wel meer dan een vakje rood gemaakt. Zij vonden dat wel aardig om dit zo aan te geven. Helaas zit de voorzitter van de kiescommissie nu met de handen in zijn weinige haar.
  Naast deze onhandigheid, hebben de woelabukkies die de stemmen moeten tellen ook een probleem dit foutloos te doen. Sinds woensdagavond proberen zij de stemmen te tellen. De helft is nu foutloos geteld, waardoor zij verwachten voor a.s woensdag klaar te zijn. Flippie Flup Flap, de beoogde nieuwe burgemeester, verzuchtte daarom “wij willen minder woelabukkies” en dat is hem niet in dank afgenomen.
  Flippie Flup Flap heeft zich daarom maar teruggetrokken als kandidaat.
  Wie dan wel de nieuwe bestuurder van Woelabukkiedam gaat worden is daardoor nog onzekerder geworden.
  Deze “onhandigerds” hebben nu maar besloten de uitslag van het stemmen tellen af te wachten en daarna een beslissing te nemen.
  Flippie Flup Flap is inmiddels naar huis gegaan, samen met zijn woelabukkie vrouw.
  Ook daar is het (relatie) crisis.
  Wel heeft Flippie Flup Flap gezegd bij zijn standpunt te blijven, ondanks dat de koekepan het niet heeft overleefd en Flippie daardoor een verband om zijn hoofd heeft.
  Wordt vervolgd.

  Bollo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *