Challenge

Ook al uitgedaagd tot een challenge? Op FaceBook momenteel zeer actueel en ja ik ben er ingetrapt. Een ware geheime rage. Je komt er vanzelf achter als je regelmatig – of zo nu en dan – op FaceBook zit en plichtsgetrouw liked. Om maar weer een Engels woord te gebruiken. Ik heb me laten verleiden en doe mee. Deze is echt leuk! Al had ik er in eerste instantie een hard hoofd in. En dacht: moet dit nou?

Challenge, uitdaging, spelletjes, De letterlijke vertaling van challenge is uitdaging. Maar het komt dus neer op spelletjes spelen. Leuke of soms moeilijke spelletjes spelen. En over die op FaceBook houd ik mijn lippen stijf gesloten. De uitdaging enkele jaren geleden om de kleur van je bh in een geheim bericht te plaatsen op FaceBook tijdens de borstkankerweek was ook erg leuk. Uiteraard alleen bedoeld voor vrouwen. En mannen snapten niets van die opgedoken berichten. Tot ze uit hun lijden werden verlost door hun eventuele partner.

Online spelletjes

Verder hou ik helemaal niet van online spelletjes. Heb ook elke uitnodiging ervoor op FB uitgezet. Al was het wel grappig te zien hoeveel tijd mijn vrienden ermee bezig zijn. Nu dus in zalige onwetendheid daarover. Al heb ik in de beginjaren op de computer, toen FB en zelfs online nog niet bestond, regelmatig patience gespeeld. En eega en ik er zelfs een waar wedstrijdje van maakten.

Ten tijde (2005) dat poes Minet was overleden, de moeder van ons helaas onlangs overgegane 20-jarige bes Mara, hadden eega en ik een spel ontdekt via SeniorWeb. Als middelbare dochter had ik me om mijn moeder te helpen daarbij aangemeld. Ecky heette het vermaledijde spel. Maar het werd al meer frustrerend om het meisje Ecky te laten ophouden met haar gehuil. Dat bleek ook de bedoeling meldde hun helpdesk. Pff met die challenge snel opgehouden. Het gewone dagelijkse leven levert al genoeg frust.

Bizarre challenge

Daarnet stuitte ik op een heel ander soort bizarre challenge. Te bizar om niet te vermelden. Slow cooking in de afwasmachine. Wat? Daar moest ik het mijne van weten… Met overdreven enthousiast filmpje dat toont hoe je kunt afwassen én tegelijk kunt koken in je afwasmachine. Deze uitdaging laat ik aan me voorbij trekken, maar gekeken heb ik wel: *Klik*  Vertel me je ervaringen als je de handschoen opneemt! Of was het een geslaagde 1 april grap?

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Challenge

 1. Slow cooking gebeurt hier bij ons ook wel eens, niet de cooking is het probleem maar het “wachten” erop.
  Heb wel een filmpje over dit fenomeen gezien, ook een ei bakken op een motorkap.

 2. GELUKKIG HEB IK MIJ NOG NIET LATEN VERLEIDEN VOOR DIE SPELLETJES. GA ER OOK ZEKER WETEN NIET AAN BEGINNEN.bEDANKT VOOR DE WAARSCUWING.LOES.X

 3. Ja Loes, slow cooking in de vaatwasser kan echt, ik kijk graag naar 24 Kitchen en daar was het enige tijd geleden te zien, echt spectaculair is het niet,maar wel erg leuk.
  Zelf zou ik het nooit doen, maar het si zonder meer grappig. Ja die challenge op FB is leuk, vooral nu met die foto’s, spelletjes heb ik ook allemaal uitgezet.

  • Ha Geert, bizar dat slow cooking in de afwasmachine… Dank reactie, toch niet in 1 april grap getuind. 🙂
   Jazekers grappig: je moet er maar opkomen! Ja leuk hè op FB? Ik zal de jouwe eens bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *