Spiraal

In de begintijd van mijn columns, nu ruim drie jaar geleden, schreef ik over de Wet van Murphy. Die akelige wet, dat als één ding fout gaat, er meer pech op stapel staat. Maar ik heb hem daar ook – als eigen touch – de andere kant op laten gaan: de positieve wet van Murphy: als er één meevaller op je pad komt, kan dat net zo goed betekenen dat dit feit gaat stapelen, gaat groeien. Je stemming verbetert, je hoop ontwaakt en je uitstraling anders wordt. En wie wil dit nu niet? Zie voor terugblik: *Klik*

wet van Murphy, spiraal, oerkracht, pechEen spiraal naar beneden kan je in elk mensenleven op elk moment  overkomen. Somber gezegd hè? Maar al vaker heb ik betoogd, dat de westerse mens té veel geneigd is het leven als maakbaar te zien. Successen op zijn eigen conto schrijvend en mensen met meer pech zijn losers, in het hoofd van de succesvolle of van zichzelf. Even kort door de bocht. De spiraal naar beneden: eigen schuld dikke bult. Geen notie van hoe diep een ander kan zinken. Hoe dwingend en vasthoudend die spiraal kan zijn. Die wet, die heel veel met zich meetrekt. De diepte in.

Als dat bij jou het geval mocht zijn: leer hulp te vragen en te vertrouwen! De spiraal omhoog te klimmen. Een ladder in de put te zetten, en stapje voor stapje om je heen te kijken hoever je bent gevorderd. Niet het vallen is interessant, de oerkracht die tevoorschijn kan komen bij klimmen, is interessant. De oerkracht om de spiraal omhoog te kunnen en willen nemen! In het klein of in het groot. Met vallen en weer opstaan.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

12 thoughts on “Spiraal

  1. Z O W A A R !!
    Heel mooie!
    Niet het vallen is interessant, de oerkracht die tevoorschijn kan komen bij klimmen, is interessant.
    Heel goed omschreven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *