Lelijk

Laatst zat ik weer eens in de wachtkamer van de huisarts tegenover een mooie buitenlandse vrouw. Haar prachtige schoenen: ballerina’s met sleehak, zachtbeige, maar dan net de kleur die ik mooi vind, vielen me op. Alsof ze aanvoelde dat ik bijna op het punt stond haar daar een complimentje over te geven, begon ze te praten.

Wachtkamergesprekje, lelijk, mooi, ballerina'sZe was hier vanwege een hersenschudding waar ze al dagen last van had – ach ja we zaten er toch voor klachten, dus dat kan wel – en ze had de hele nacht daardoor niet kunnen slapen. Moeilijk voor te stellen omdat ik een fris ogende vrouw zag. Perfect in de make-up en met lange golvende zwarte haren. Tip top gekleed volgens de laatste mode. Ik schatte haar eind dertig. Op de cover van een Magazine zou ze het goed doen. Bijna op de automatische piloot wilde ik haar het advies geven om overdag dan wat rust te nemen.

Ook hierin was ze me voor. “Tja moeder hè met kleine kinderen, geen tijd voor mezelf. Geen tijd voor rust, geen tijd voor stilte”. Ik had met haar te doen. Ik vatte moed en complimenteerde haar met haar schoenen. Bij zoveel narigheid kan dat weleens goed werken. Ze keek trots en blij.

We vergeleken elkaars schoenen. Die van mij waren mijn zwarte ballerina’s met een ieniminihakje. Ik maakte gewag van mijn enkelbreuk van jaren geleden en dat ik zo graag ook zulke mooie sleehakken zou willen kunnen en durven dragen. Maar helaas. Zij meldde dat ze al zo klein is en graag groter wilde zijn. Een echt grappig vrouwengesprek zomaar om de wachttijd te doden en nog plezier aan te hebben ook.

“Mijn man heeft liever dat ik lelijk ben. Maar ik maak me graag mooi”. Zei ze dat echt? Wat bedoelde ze daarmee? De huisarts riep haar binnen. Ik zal het nooit weten.

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Lelijk

  1. Wat is lelijk, als je zeven mijl laarzen draagt, of ballerina’s aan je voeten draagt, maakt allemaal niet uit, als je van binnen maar “mooi” bent.

  2. Gevalletje jaloezie dus, nare eigenschap en geestelijk uitputtend voor deze vrouw, stil verdriet hopen dat het goed komt en de dokter het doorprikt

    • LOL Michiel, laten we het hopen! Maar misschien ziet de eega teveel kapers op de kust, waar hij niet tegen kan? Ik had haar uitleg graag gekregen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *