OK vrouw

Ruim een maand na de documentaire de OK vrouw van Halina Reijn, uitgezonden op 16 mei, Tweede Pinksterdag, ben ik nog steeds onder de indruk van de openheid van Halina. Een nadenker die blijft hangen. Althans bij mij. Zeker nu rond vaderdag. En de kritiek dat het kwetsend is voor de kinderloze bij wie een kinderwens niet vervuld mocht worden, deel ik niet. Ook Halina weet niet of het zou mogen lukken als ze de juiste partner was tegengekomen.

OK vrouw, single, kinderloos, documentaireDat mannen er zoveel kritiek op hebben gehad is misschien te wijten aan het idee dat ze, zelf vruchtbaar, niet verder kijken dan hun neus lang is. Oftewel weinig inlevingsvermogen. De aloude Mars en Venus verschillen. En dat de man die zich geraakt voelt door de docu zich muisstil houdt. Want ja een taboe doorbreekt Halina wel.

En juist als OK vrouw met partner kan ik me verplaatsen in de single vrouw zonder partner, die alleen een kind wil in een relatie. In een gezin. In die single situatie heb ik namelijk ook gezeten. Trouwens in de OK man die dat wil kan ik me ook verplaatsen. En er zijn er meer dan je denkt. Dan je zo op het eerste gezicht zou vermoeden. Diep verborgen onder mogelijke spijt en schuldgevoelens van hoe het leven is gelopen.

Meestal krijg je maar een enkele aanwijzing, maar ik begrijp het meteen. Heb daar een antenne voor. En kom nou niet aan met de uitspraak dat kinderen ook niet zaligmakend zijn. Wat is er wel zaligmakend op deze aardkloot? De lusten en de lasten.

De docu is hier nog te zien voor de geïnteresseerde: *Klik* Ook wil ik een lans breken voor Twittervriendin Carolina Konijn, die zo voortvarend is en een praktijk heeft in het coachen van onder andere de kinderwens bij singles: *Klik*

Een onvervulde kinderwens: in de vele fases van je leven valt er veel over te vertellen. En je gevoelens erover eens te delen. Dat lucht op. Voor vrouwen én voor mannen. De eerste mannelijke variant op deze documentaire ga ik in ieder geval vol belangstelling bekijken. Dat zal pas stof doen opwaaien!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “OK vrouw

  1. Mooi Anja zoals je eea verwoordt! Je zult zo te zien veel steun hebben aan je geloof. Zo een twee drie heb ik geen vragen, maar fijn dat je dit aanbiedt! Dank. Ik ga nog eens verder spitten op je sites… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *