Mee- en tegenwind

Meewind wil ieder toch? De coachprogramma’s voor stabiel geluk vliegen me om mijn oren. Stabiel geluk, oh wat saai. Wat ik al eens eerder meldde is dat meer het terrein van een sekte. De oranje gelukszoekers van Baghwan bijvoorbeeld dienden na hun intensieve tijd ook geherprogrammeerd om nog enigszins in onze normale maatschappij te kunnen functioneren. Maar dat is flink uit de oude doos inmiddels.

mee en tegenwind, lichtpuntjes, hard werkenNatuurlijk ben ik gek op massages die me heerlijk ontspannen en die veel rust kunnen brengen. Relaxt mijn bergen kan beklimmen en tegenwind het hoofd kan bieden. Met slechts een beetje frust op zijn tijd, om te voelen dat ik toch maar een mens ben. Met behapbare verdrietjes die snel weer vertrekken. En de lat niet eindeloos hoog leg. De perfectiestand op behapbaar zet.

Maar vanwaar opeens tegenwind? Na ook hele mooie gesprekken deze week. Die als lichtende sterren flonkeren aan mijn hemel. En ook de plotselinge verdieping van familie die uit het oog was bij mij. Tante bleek nog contact te hebben met Nieuw Zeelandse familie die ik alleen ken uit mijn kindertijd. Een cadeautje. Nooit geweten.

Tegenwind: de ultieme uitdaging ermee te handlen. Al sta ik niet direct achter de uitspraak van de Dagelijkse Gedachte van vandaag van Shakespeare: “een diepe val leidt vaak tot het grootste geluk”. Dat is wel weer erg idealistisch. Soms is het gewoon verdomd hard werken om uit mijn dal te komen.

Het zal wel aan mijn traumabehandeling liggen, die ik op het moment onderga. De lichtpuntjes aan het tellen: de zon schijnt, de vogeltjes fluiten, de nieuwe zonnepanelen slurpen al het licht en geven energie terug. De wijn wordt weer heerlijk met dauw op mijn glas gekoeld in het nieuwe wijnkastje voor vanavond. De dagen lengen flink en mijn bedje is zacht en heerlijk.

Over bedje gesproken: even een schoonheidsslaapje, zal ik? Eerst de geur van de bakkende croissants maar eens volgen…

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

9 thoughts on “Mee- en tegenwind

 1. Pingback: EMDR - Schrijfblokjes

 2. Klinkt herkenbaar. Ook ik heb zojuist een pittige tijd achter de rug. Ik wens je al het geluk in de toekomst en alle sterkte bij het komen uit de dalen die nog zullen komen. Hoe vervelend dit ook klinkt, die zullen hoe dan ook nog volgen. Maar om je gerust te stellen; er zal ook nog veel moois op je pad komen 🙂

  • Ach jee Puur Positief Falco! Wat jammer dit te horen hoe herkenbaar ook! Bewijst maar weer dat ieder slechts mens is en er soms donkere dalen zijn in ieders leven. Voor jou ook veel zonnigs! Mocht je willen delen: je weet mijn e-mail te vinden hè?
   Sterkte! 🙂

 3. Iedere keer weer diep nadenken over de Blogs van Mindel, hoe nu weer reageren peins ik. Goed dat baas Bollo weer eens van de partij is, heb hem een beetje gemist. Misschien met de tegen wind te maken, maar daarbij zou hij toch de geur van de croissantjes moeten opmerken, bij wind mee is dat wat moeilijker.

  • Ha Zadeltas, die Baas Bollo mist! Ik mis hem ook regelmatig maar ja tijd en zin hè die man altijd druk. By the way leg je hem ook mee- en tegenwind uit! Benieuwd of de Woelabukkies dit nu wel begrijpen. Thnxxxx

 4. Verrasend toch steeds weer die verhalen van Mindel. Elke week iets nieuws, soms heel vrolijk en soms ook heel ingetogen en nadenkend, zoals deze week!
  De Woelabukkies kunnen hier nog wat van leren.
  Alhoewel zij het verschil tussen mee- en tegenwind niet echt begrijpen.
  Wellicht moeten zij van deze blog maar een studie maken om hun kersenpitjes wat meer te gebruiken voor het verschil tussen mee en tegenwind!!
  Tot ziens maar weer beste Mindel en ook de hartelijke groeten van Truusje K. die dit erg waardeert.

  • Truusje K die Baas Bollo hier opvoert: de hartelijke groetjes terug. Het kan dus nog erger begrijp ik, mede door dat leuke woord kersenpitjes? Laat ze lekker blijven wie ze zijn die Woelabukkies. Altijd goed voor een oppepper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *