Middelbare vrouw

Vorige week was ik met nicht naar het Theaterstuk de Hormonologen waarin Nelleke van der Krogt  en twee andere vrouwen speelden. Nelleke: ja die van tussen Kunst en Kitsch. Even omswitchen dat ze theater kan spelen in plaats van een rustige commentaarrol bij het televisie programma. Hormonologen: leuke titel! En je denkt nu dat dit saai was en deprimerend? Niets minder is waar, het was sprankelend en levenslustig. Een vervelende fase, waarin de kwaaltjes gaan toeslaan, maar veel herkenning bij het publiek en een heleboel te lachen. En dat allemaal door een gemeenschappelijke, wervelende verandering in die minuscule hormonenhuishouding.

Het publiek bestond uit ontzettend veel leuke, energieke, middelbare vrouwen en hier en daar een verdwaalde man. Vrouwen waaraan zeker geen hoog tobberig gehalte was toe te kennen, of maar te vermoeden. Zelfs spotte ik een kind, die op de verkeerde momenten lachte. Ik vond het storend.  

Zelf denk ik steeds door de menopauze heen te zijn, maar jee, na betrekkelijke rust en opnieuw mijn oude krullen in mijn haar, opeens weer steil haar. Dan weet ik al, dat er weer een opvlieger kan komen of een nat bed van de zweetaanvallen. Stemmingswisselingen. Brr. Ega vind het ook niet leuk. De diverse in- en uitgangen in een vrouwelijk lijf beginnen onverwacht teveel of juist te weinig vocht af te scheiden. Lastig!  Neem bijvoorbeeld de tranen zonder verdriet. Een van de klachten.

Tijdens de Hormonologen kwam er ook geen uitsluitsel hoe lang deze fase kan duren. En daar kwam ik voor. Want ja het is een fase en gaat ooit over. Toch? Ik zit er zelf al een jaar of acht in, mag het dan eens ophouden? De Hormonologen gingen sneller: een leuke, taboedoorbrekende zit van slechts anderhalf uur. Aanrader!

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Middelbare vrouw

 1. Bofkont om naar die avond te kunnen! Op een of andere manier mis ik zoiets….jammer, lijkt me geweldig leuk. En leuk was het, zo aan je stukje te lezen.
  Wat een pech dat je er zo lang mee bezig bent, mijn schoonzus ook. Waarschijnlijk zal haar omvang (erug dik) er zeker ook toe bijdragen.
  Voor de baarmoederoperatie af en toe last van gehad, daarna nauwelijks meer, lucky me.
  Ga door met je blogjes, erg leuk. De vormgeving vind ik prachtig!
  Liefs, Esther

  • Hartelijk dank Esther. De voorstelling is de moeite waard. Hou de speellijst in de gaten, misschien komen ze ook bij jou in de buurt?
   Jij bofkont met amper last! ;(

 2. LOL dan zit je al in de voorfase, maar meis het gaat over! Geen zorgen. En den een is den ander niet. Ken genoeg vrouwen aan wie het is voorbij gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *