Plastic

Afgelopen voorjaar heb ik in ‘Recycle’* geschreven dat ik nog denkende was om plastic te sparen. En verhaalde daarin over de voorraad als een berg, waarin je toch echt geen plastic vlag kan plaatsen als je die wilt beklimmen. Ik zag de verstikkingsdood al voor me.

plastic recycled kunstNu kan ik plechtig melden dat ook deze verzamelwoede tot ons is gekomen. Met als grappig gevolg minder volle vuilcontainers. De ene week consciëntieuzer dan de andere week, maar ook hier ten huize een  zak aan een haak in de meterkast. En we verbazen ons nog steeds hoe vol die wordt in één week.

Regelmatig komen we hierdoor op prangende vragen: mag dat papierachtige plastic er ook in? En cellofaan? De schaaltjes onder de vleeswaren en de kaas en die omslag ook? De schaaltjes, zakjes, tasjes vliegen erin. En allerlei uit de supermarkt zit in plastic. De ene keer nauwgezet onder de kraan afspoelen, want ja eega en ik willen daar geen vuilnisbelt. De andere keer toch maar in de vuilcontainer.

Formaat plastic tas

Nou hangt onze verzamelwoede ook af van het formaat plastic tas dat we ophangen. Een kleintje nodigt niet uit tot erg vol proppen. De ideale maat om op te hangen is in onze ogen de doorzichtig plastic tas van de AH bezorgdienst. Die gebruikt wordt om de gekoelde waren in mee te brengen. Daar kan erg veel in en heeft twee hengsels. Aan de ene kant hangen we hem op en een erg ruime opening ontstaat op die manier.

We bestellen niet elke week bij AH, dus hangt er ook nog weleens een klein, oud, verkreukeld plastic tasje uit vroeger tijden, dat we met goed zoeken nog vinden in de kelderkast. Dat krijg je met het ingevoerde dubbeltje dat nu een plastic tasje kost. Misschien toch maar eens overgaan op een papieren tas ophangen, die we nu overal vandaan krijgen.

En nu maar hopen dat de recyclemensen de berg onder controle kunnen houden en kunnen afbreken. Zodat er niemand een verstikkingsdood in hoeft te sterven. Er schijnt al een enzym of bacterie in ontwikkeling te zijn die plastic opeet. En wordt er van gerecycled plastic kunst gemaakt. Maar of dat afbreekbaar is? Plastic fantastic?

* Lees ook: ’Recycle’ *Klik*

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Plastic

  1. Ja, ook hier wordt (veel) plastic ingezameld en die wordt op de maandag geleegd als zak niet te vol is. Want het gaat heel rap, zo vol die zak. Je zou haast een Sint Nicolaas liedje gaan zingen, het is ten slotte 5 december als Zadeltas dit neer pent.
    Misschien kunnen ze van dat plastic wel een Bok op sokkel maken om op het plein te plaatsen.

  2. Hihi herkenbaar ook hier hangt een plastic tas ad radiator in de keuken om het plastic te recyclen !
    Wel zo handig maar staat zo rommelig !
    De ideale oplossing heb ik nog niet gevonden ! Misschien heeft één van jou lezers een andere oplossing ?
    Gr Ans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *