TweetDeck

Erg traag ben ik achter het bestaan van de blauwe TweetDeck gekomen. Al jaren twitterde ik met veel plezier via de gele TweetDeck. Een uitkomst! Maar er kwamen begin van het jaar verontrustende teksten boven te staan. TweetDeck zou stoppen. En ik diende de boel te updaten. Mmm vaak geprobeerd, maar de boel bleef helaas hetzelfde en het verontrustende zinnetje bleef me teisteren.

Nog niet bekend met Twitter? Een van de gretigst gebruikte programma’s van de social media? Waar je berichtjes ter grootte van 140 tekens online kan publiceren? Een beetje bedrijf is zeer beducht voor klachten op dit medium en heeft twitterende klachtenafhandelaars. En je doet leuke zaken en contacten op via een tweet. Niet om te vertellen wat je als lunch eet, maar gericht zoeken levert veel gelijkgestemden op. Waardoor je elkaar kunt bevruchten, om dat woord maar weer eens te gebruiken. Zelfs heb ik mijn bedrijf van destijds via Twitter verkocht.

Al snel ontdekte ik jaren geleden, erop geattendeerd door een mede-twitteraar, het gele gratis TweetDeck. Fijne overzichtelijke kolommen. En word je naam genoemd in een tweet zie je dat berichtje in je kolom Mentions. Berichtjes die slechts bestemd zijn voor de ontvanger alleen, plaats je niet openbaar, maar in een PB (Privé Bericht of DM op zijn engels: Direct Message) Volgers vinden is niet zo moeilijk, als je zelf gaat volgen en regelmatig berichtjes ReTweet (kopieert als het ware), volgt de rest vanzelf.

Tegen de kille zomer dacht ik dat er niets aan te doen was. TweetDeck was een zachte dood gestorven. Advies gevraagd op Twitter en Janetter werd aangeraden. Pff hé, dat werkte toch echt minder fijn, dan het intuïtieve TweetDeck.

TweetDeckTot ik tijdens #blogpraat op de tip stuitte dat TweetDeck door Twitter was overgenomen. Hoera! Opluchting! Verademing! Het alom kwetterende vogeltje had plaats genomen in een blauwe achtergrond. Vandaar de term blauwe TweetDeck. Blauwe opluchting bij mij. Op eigen kracht lukte de installatie perfect: www.tweetdeck.com. Daarna vervolmaking met de adviezen van @mackaaij, die de Nederlandse tak voor zijn rekening had genomen. (http://www.eenmanierom.nl/tweetdeck/) En voor de echte beginneling: http://www.eenmanierom.nl/replies-mentions-en-direct-messages-op-twitter-gebruiken/

Tijdgebrek is geen argument, want met wat gestolen minuutjes op een dag of avond, kom je al een heel eind. Kwetter je binnenkort met me mee?

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

4 thoughts on “TweetDeck

  1. Ik heb ook een blauwe twitter account hoor.
    Volg mij op twitter @JanVerbooy of @AdmCollectief.
    Doen hoor en teveel zangzaad eten, laat dat maar over aan o.a. de peenvogel of de oei oei vogel.
    Tot kwetters!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *