Tijdreizen

Je zou kunnen pogen een tijdmachine uit te vinden om te kunnen tijdreizen. Vele illustere voorgangers, zoals Jules Verne, heb je dan op je pad. Om inspiratie op te doen. En op door te borduren. Maar waarom zou je dat willen?

TijdreizenAfgelopen weken zijn wij weer eens zo ver gekomen om op te ruimen. De werkkamer wordt opgeknapt, zoals mijn FaceBook vrienden al zichtbaar hebben. Dus, aldus, aan de slag met eerst uitruimen, en nu weer inruimen. En als dat geen tijdreis is… Wat je dan allemaal niet tegenkomt! Van geboortetegeltje waar het haakje van is vergaan in de loop van het tijdreizen, tot verslag van werk – diep vanuit het grijze verleden –  behaalde diploma’s – de map waar ze in lagen vergaan – tot en met de laatste hoogtepunten, zoals mijn boekje “Een warme arm om je heen, pareltjes van mijmeringen opgedoken”.

Nou zou je kunnen denken dat ik daar al druk genoeg mee ben, maar oeps het dagelijkse leven gaat ook door. Zeker als het opknappen een weekje langer duurt dan gepland. Maar OK dan heb je ook wat, om maar eens een veel gehoorde uitspraak te bezigen.

Sommige geesten vanuit het verleden kom ik tegen. Verwonderd, verbaasd, nostalgisch: waar heb ik me allemaal mee bezig gehouden tijdens mijn reis tot nu toe. Maar ook een enkele geest vanuit het verleden, die me tot nadenken stemt. Die de spijker op zijn kop slaat. Die weer wakker wordt gekust, en die me wat meegeeft dat nu nog actueel is. Zoals ik ergens tegenkwam in een verslag dat ik wars ben van mijn waarden en normen aan anderen opleggen. Nog altijd mee bezig. Ruimte innemen.

Tijdreizen LoesjeKomende week heb ik gepland om verdere keuzes, van wat weg kan en mag blijven, te maken. Want na de rigoureuze wegwerpacties van twee weken geleden is nuancering en verfijning wel op zijn plaats. Meer bewust. Met respect voor mijn verleden. Want ja realistische herinneringen komen soms voort vanuit opgespaarde spulletjes of brieven. Tastbare bewijzen van mijn pogingen er wat van te maken. Terwijl in mijn geest het toch anders lag. Vervormd. Ook dat doet de tijd met jou en mij. De aha-erlebnis, van hoe het echt was. Het bijstellen van de ervaring.

Dromen tijdens de tijdreis, die heel anders zijn uitgekomen. Dromen die boven verwachting uitkwamen. Dromen die – helaas – niet mochten uitkomen. En altijd weer de les, steeds opnieuw, de tijd te nemen en hard te werken aan je ideaal. Mijn tijdmachine gaat komende week weer verder in werking. Ik neem er de tijd voor.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

3 thoughts on “Tijdreizen

  1. Ha Loes, lekker he dat op- en uitruimen !!! Heb ik ook gedaan deze week. Maar dan vnl. ‘oude’ spullen weggegooid en nog niet opnieuw ingericht. Zoals jij. Dat komt nog ‘ooit’ hoop ik. Merk wel dat je eerst ‘t ene opgeruimd/afgewerkt moet hebben, voordat je voort kan met ‘t andere !! Kost veel tijd en energie !! Jij bent -zo te lezen- al een heel eind met opruimen (en wegdoen…) en vooral ook met het verfijnen daarvan (respect voor het verleden, tastbare herinneringen…..). Niet geheel onbelangrijk……… Ga vooral verder met je tijdmachine en neem daar zeker de tijd voor !! ‘t helpt !! Weet ik zeker !! Heel veel succes ermee !! LOL, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *