Verdraaid

Vanmorgen maakte ik langs mijn toetsenbord een onverhoedse beweging met mijn hand. En met de trouwring van mijn vaderlief om schampte ik wat toetsen. Verdraaid! Een verdraaid beeld op mijn monitor…

VerdraaidTjee wat toetscombinaties uitgeprobeerd en uiteindelijk maar met verdraaid hoofd, op opnieuw opstarten klikken. Dat ging nog niet zo gemakkelijk. Maar nee opnieuw dat beeld dat langgerekt naar links stond, 90 graden gedraaid. Of totaal verdraaid. Het is maar hoe je het wil zien. En slecht te gebruiken. De muiswijzer ook amper te bedienen. Zo heb je een heel andere kijk op je scherm.

Toetscombinaties

Er zat niets anders op dan beneden mijn laptop aan te zetten. En op Google te zoeken. Ooit wist ik veel toetscombinaties uit mijn hoofd, maar dat is weggezakt in mijn grijze hersenmassa. “Wat je niet gebruikt zakt weg”, blijft nu eenmaal verdraaid actueel. En zeker met computers. En hun trucjes.

Google meldde over dit probleem acuut een goed leesbaar artikel van Seniorweb. En mijn grijze hersencelletjes gingen op alert. Er was een makkelijke manier met de pijltjes, maar ook een moeilijke manier via configuratiescherm en dan beeldscherm.

Verdraaid

Hopend dat ik dit laatste niet hoefde uit te voeren, met die verdraaide cursor en daardoor onhandige muisbewegingen, toog ik naar boven met de toetscombinatie stand-by. Het lukte niet direct, maar het beeld versprong wel lekker. Je zou er een dansje mee kunnen uitvoeren! Misschien los dansen of zelfs een Quick Step.

Als linkertoetscombinatie lukte het niet. Maar als rechtertoetscombinatie ging het prima. En kun je ook lekker mee spelen. Probeer maar eens… Ctrl-Alt-pijltje. Verdraaid!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

6 thoughts on “Verdraaid

  1. Verdraait nog an toe?? Was een stop woordje van mijn oma uit Putten. Maar Loes,als het maar goed gekomen is en je geen verdraaide nek,arm,been of hoofd er aan over gehouden hebt.

    • Grappig hé Geert, dat aan een simpel woordje als verdraaid, zoveel betekenissen aan kunnen worden gegeven hé?
      Mooie herinnering aan je oma! Enne: mijn nek heb ik terug kunnen draaien… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *