Winkeltje

Hoe slechter het gaat in de economie met kleine winkels, wat zeer betreurenswaardig is, hoe meer Marktplaats floreert, heb ik de indruk. Afgelopen week heb ik op Marktplaats winkeltje gespeeld. Leuk om te doen. Met het overtollige kantoormeubilair van ega. We hanteren hele zachte prijsjes en de laatste verkoop loopt dan ook goed.

Ega gaat met zijn kantoorpand verhuizen. Wist je dat al? De kogel is al een tijdje door de kerk. Al waren er veel hobbels te nemen. Een van die hobbels was: wat doe je met overtollig meubilair? Desgevraagd wilde een van de verhuisbedrijven, die offerte mocht uitbrengen, de boel wel meenemen en laten vernietigen voor een gigabedrag. Althans tegen de € 1000 vind ik een gigabedrag.

Dat kon beter besloten receptioniste en ik. Maten nemen en noteren, foto’s maken en verkleinen, van alles ondernamen we om de boel op een pagina op deze site te zetten. De knop kantoormeubilair te koop hier al gezien? Een echt project maakten we ervan. Ook via Twitter. En de verkoop liep goed.

Uiteindelijk dus deze week uitgeweken naar Marktplaats en het winkelgevoel kwam echt op gang. Teleurstellingen waren er voor ons als verkopers en voor kopers die niet snel genoeg waren, in onze optiek. Maar ja dat hoort erbij. Wel zielig als je achteraf hoort dat boekenkasten voor gehandicapten bedoeld waren, waar een laag bod op was gedaan, terwijl wij het inmiddels al verkochten voor de vraagprijs aan een ander. Zo snel ben ik niet altijd, maar snelle Jelle is deze week in me gevaren. Terwijl ik die ontbijtkoek toch echt niet eet.

Winkeltjesgevoel: dat smaakt naar meer! Jammer dat het einde in zicht komt. Al zal er uit de krochten van het kantoor voorlopig nog wel een en ander online gezet gaan worden!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

8 thoughts on “Winkeltje

 1. Knap dat je er kopers voor hebt gevonden!
  Op rommelmarkten hoor je vaak dat goed meubilair uiteindelijk de container in gaat.

 2. Heerlijk verhaal. Ik heb ooit mijn modeltreinen in de verkoop gedaan op marktplaats. Het bracht evenveel op als dat al die dingetjes mij vroeger gekost hadden. Heel bevredigend.

 3. Dag Loes,
  Weer een heel gezellig verhaal. Heel fijn dat je de spullen zo toch kwijtraakt. Heel veel succes met de verhuizing, want dat is toch nog even een hobbel!

  Liefs Leny

 4. Ontbijdkoek gaat er bij wel in, soms iets verkopen lukt dan ook nog wel. Kopen op Marktplaats is een ander verhaal, daar hebben sommige verkopende partijen nog nooit gehoort van “snelle jelle”
  Maar winkelen in de grote wereld als internet blijft spannend.

 5. Ha Snelle Jelle,
  Wat is dit toch weer een heerlijk vlot geschreven en herkenbaar bloq. En ja, het is af en toe zo leuk om winkeltje te spelen….raak er maar niet verslaafd aan! Alhoewel, met dit weer kan je maar beter binnen zitten en zaken doen, toch? Schiet niet op zo.
  Loes, nogmaals heel veel succes met de verhuizing binnenkort. Gaat heus lukken, net zoals het winkeltje spelen !!! Groetjes Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *