200

Het is dat ik de columns cijfers geef, anders had ik echt niet geweten dat dit alweer numero 200 op eigen benen is. Plus de 24 onder leiding van schrijfcoach, die ik even niet meetel vanwege de kinderziektes in het schrijven destijds.

jubileum, 200 blogs, eigen benen200 blogs: ik heb het in april al gevierd met verloting van mijn bundel, want toen telde ik de eerste wankele schreden op het online schrijverschap ook mee. *Klik*  Hopelijk over 26 weken mijn 250ste blog. Als je nog snapt wat ik bedoel. En hopelijk dan een nieuwe bundel, want afgelopen week heb ik een aantal uitgeverijen aangeschreven met een manuscript als vervolg op “Een warme arm om je heen”. De volgende titel heb ik al, dank broertje, maar hou ik nog even geheim. Ons geheimpje.

Nu dus geen verloting al is reactie uiteraard welkom. Ook heb ik meer geschreven dan dit. Nieuwsbrieven vol, interviews en artikelen genoeg en onlangs werd mijn stukje voor vriendin Brocante nog geplaatst in het overkoepelend wijkblad. Zeer tot onze verrassing. Gratis reclame voor haar! En dat heeft ze verdiend.

Het is raar met het geschreven woord: het kan een eigen leven gaan leiden en komt vaak harder binnen dan de bedoeling was. Of wordt anders geduid dan de bedoeling was. Daarom ben ik ook zo blij met reacties want de lezer, jij dus, verbindt mijn woorden met eigen associaties en eigen herinneringen. Of reacties zijn feedback, want schrijven is toch maar eenzaam… Ook zeer welkom.

Enne: ik heb geen 200 reacties maar echt maar liefst 1.664! WordPress houdt dat netjes voor mij bij. WordPress: het programma waarin deze site is gemaakt. Niet gek voor een blanke om maar weer eens een vroeger gebezigde uitspraak van stal te halen. Een uitspraak die me laatst op Twitter nog bijna een volger kostte. Een volger die de strekking niet begreep en dacht dat ik discrimineerde. En die daar zeer moeilijk over deed. En nee het was gewoon een autochtoon. Die de bedoeling van de zelfspot niet begreep.

En op deze manier, met al die welkome reacties, is er interactie. Communicatie zo je wilt. En is de flow altijd rondwarend. Nu al vierenhalf jaar lang. 200, oh nee 224, blogs lang. De niet plaatsbare columns niet meegerekend. En daarover kun je alleen maar gissen…

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “200

  1. Dacht dat ik uw blocs hier niet meer tegen zou komen,maar zelfs in het verre Nelson kom ik ze tegen. Maar alle gekheid op een stokje,ik heb hem weer aandachtig gelezen en deze was zeker weer de moeite waard om gelezen te worden,op naar de 201

    • 201 al geschreven Geert en komt zaterdag online! Jij in het verre Nelson, aan de andere kant van de wereld een hartelijke groet! Vern kijkt naar jullie uit…. 🙂 Dank. Hoop dat je weer snel op FB kunt met foto’s enzo.
      Liefs en veel plezier vanuit het Leidse,
      Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *