Meer plakken

Er valt nog veel meer te melden over het blog ‘plakken’ van vóór het blog ‘feessie’. *Klik* Al is plakken op een feessie ook een bekend gegeven… Hoe meer er wordt geplakt hoe gezelliger het was?

Meer plakken, imiterenMeer plakken in plaats van overtypen via de computer is uiteraard een enorme tijdwinst. Zoals laatst de beroemde en bevlogen choreograaf Hans van Maanen meldde in CollegeTour op televisie dat imiteren mag en diefstal niet. Imiteren kun je als inspiratie zien. Letterlijk kopiëren is not done.

Bronvermelding

Op websites geldt de ongesproken regel: beter goed gejat dan slecht geschreven. Wel graag met bronvermelding om de bedenker te eren. Hoe zou jij je voelen als je je letterlijke tekst met eventuele schrijffouten en al door een ander gesigneerd zag? Geplakte tekst? Mocht je Hans van Maanen indachtig er zelf mee aan de slag gaan en het je eigen maken en er een twist aan geven, ok plak en verwerk dan maar.

Uiteindelijk is de hele mensheid en zijn verlangen naar meer en beter in zijn ontwikkeling een kwestie van creatief omgaan met imiteren. Steeds een stapje verder. Nooit uitgeleerd. Nieuwe wegen inslaan vanuit de gebaande paden. En daarvoor hebben we pioniers nodig. Waarvan de volgers bestendigen en eigen maken en zo gemeengoed kan worden.

Meer plakken

Het meer blijven plakken van gevoelens tijdens heftige omstandigheden die geweest zijn en die in het heden nog de kop opsteken worden dan weer deftig trauma’s genoemd. Een kwestie van niet hebben kunnen verwerken. Oh wat kan dat meer plakken. Ieder mens heeft er in mindere of meerdere mate wel eens last van.  Al is het maar een gewoonte uit je jeugd. Geen kind komt echt helemaal ongebutst uit zijn of haar jeugd. En dat is maar goed ook. Al kunnen echte jeugdtrauma’s heel heftig doorwerken.

Perfectie bestaat niet al kun je het omarmen. En is het raadzaam te pogen leed te verwerken. Iets wat veel tijd kan kosten. En daarin jezelf uiten. Daarbij indachtig dat onzekerheid en verdriet ook de weg kan banen voor creativiteit. Onzekerheid de bakermat zelfs is van creativiteit. En deze quote heb ik uit mijn geest gepakt en geplakt – weer meer plakken – maar ik weet niet meer van wie…  Eigen gemaakt?

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Meer plakken

  1. Ben een beetje laat met mijn reactie, ik bleef steeds plakken en kwam niet weg. Kom net lopend, geheel dicht geplakt met dikke muts en dikke maillot, lopend uit de stad waar het relatief rustig was. Is zoals altijd weer een mooi stuk van jou.

    • Dank Zadeltas. Het weer is bar en boos maar gelukkig is er nog winter… 🙂 En die mutsen enz ik zie je al lopen. Eega zei al: alle mensen zien eruit als postpakketjes. Jij ook?

  2. Inderdaad heel herkenbaar. Soms zit ik wel eens wat te lezen en denk bij mij zelf, waar heb ik dat eerder gelezen of gezien. En ook dat een kind noot geheel ongeschonden uit zijn jeugd komt en het leven in stapt naar de volwassenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *