Header

Tada daar is ie dan! Lang gewacht, stil gezwegen, maar dan heb je ook wat. De nieuwe header, oftewel kopfoto. Mocht ‘kopfoto’ normaal nederlands zijn. Geen idee! Ik verzin ze waar je bij staat.

keuze, nieuw begin, zaadjeOver de streep getrokken door dierbaren toon ik de Blokhuizen Nieuwe Stijl nu direct. Fris, fruitig en ráák naar mijn idee. Al heb ik even tijd nodig gehad zoveel inlevingsvermogen en directheid van de ontwerpster te verwerken. Oftewel Addy Vader van het onderhoud van mijn website en haar dochter Suzanne. Hulde.

Gepast afscheid genomen van de oude Blokhuizen, die zoals ik al memoreerde, toch echt goudeerlijk waren. Maar zo dadelijk is het moment daar en zie jij voortaan deze noviteit.

Het leven is zoeken… ja daar verhaal ik graag over. Zekerheden in een momenteel angstige en bedreigende samenleving zijn zwaar relatief.  Elke dag een nieuw avontuur, elke dag een nieuw begin. En daarmee kom ik gelijk op de tweede quote: Een nieuw begin kan altijd… Jazekers ook daar verhaal ik regelmatig over. Een nieuw begin: elke dag, elke week, elke maand, elk jaar.

Rond Oud- en Nieuwjaar is een nieuw begin natuurlijk een heel duidelijk nieuw markeringspunt. Met vuurwerk, knallen, kussen en appelflappen. Oeps wie heeft voor ons volgend jaar de echte appelflappen van mijn moeder in de aanbieding? Verlang ik elk jaar weer naar. Al waren de ananasflappen van de bakker heerlijk. En zelf bakken voor twee personen: mmm maar even niet. Maar dit is een zijsprongetje. En of je dit verzoek je herinnert over een jaar?

Altijd opnieuw een nieuw begin? Oh ja zekers als je afscheid neemt – bewust – van het oude, dat misschien knelt en wringt, begin je opnieuw. Doet me gelijk denken aan het geërfde boekje van schoonmama: “Elk uur is kostbaar”. Wijsheden van generaties her. Niets nieuws onder de zon. Maar zo’n waarheid mag best opnieuw opgepoetst worden. Opnieuw geproefd, beklopt en bekeken. Springlevend.

Verandering kan beangstigend zijn. Paniek veroorzaken. Of juist opluchting teweeg brengen. Met enige weemoed het oude loslaten. Procesmatig. Maar je kunt altijd terug naar herinneringen, die niemand je ooit kan afpakken. In welk vaarwater je ook terecht komt. Je geest is altijd opnieuw in staat oude of nieuwe herinneringen opnieuw op te roepen. Weemoed: niets mis mee. Maar nu ga ik opnieuw een zaadje zaaien, als mijn nieuwe blogbegin.

En dan is daar het moment: zo dadelijk druk ik op de knop ‘publiceer’ na de nieuwe header online gezet te hebben. En nu druk ik met deze blog ook op ‘publiceer’! Memorabel moment in een kersvers nieuw jaar. Laat maar komen de reacties hierop! Graag.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

20 thoughts on “Header

 1. Als je alles loslaat
  heb je twee handen vrij om iets nieuws beet te pakken.

  en…..zie hier boven het resultaat.
  mooi Loes, goed gedaan.

  xxxbroertje

 2. Moest flink nadenken over hoe ik het moet vinden zeg maar hoe te duiden, vernieuwend of oosterse invloeden of, ja dat is het, precies zoals Loes is, veelzeggend en met dubbelen bodem. Mooi gedaan Tada, Loes kan weer trots verder.

 3. Mooi blog Loes !
  Ja veranderen is loslaten zodat je de toekomst met open armen kunt grijpen!
  De positieve energie straalt er nu al vanaf !
  oh en wat betreft die oliebollen /appelflappen op oudejaarsdag worden ze hier altijd overvloedig gebakken !
  Je bent welkom.

 4. Het ziet er fris en heel vernieuwd uit Loes, leuk! Ja ons hele leven zijn we bezig telkens opnieuw te beginnen.

  Complimenten voor je blog hoor schoonzus!

  Liefs Leny

 5. Wat een kleurig straatje is het keurige straatje geworden. Blog ziet er fris en vrolijk uit. Daar kan je weer jaren mee vooruit. Niet gek, Loes!

 6. De Woelabukkies wensen iedereen een schadevrij nieuwjaar.
  Helaas zijn zij tot heden daar nog niet in geslaagd.
  Wel hebben zij oliebollen gebakken. Resultaat: 12 gewonden, waarvan 4 zeer ernstig!
  Ook moest de brandweer enige malen uitrukken om binnenbrandjes te blussen.Er is daarentegen progressie, want in 2013 waren er 16 gewonden,waarvan 7 zeer ernstig.

  Baas (Olie) Bollo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *