Matchen

Zo nu en dan heb ik voor matchmaker gespeeld. Zelf gematcht wil ik het stokje nog weleens doorgeven! Nee voel ik me zelfs min of meer verplicht geluk te vermeerderen. Met wisselend resultaat moet ik zeggen. Maar nooit echt helemaal fout. In de meeste matches zit wel iets. Maar zoals dat gaat in de liefde: de een wil wel met de ander, maar de ander ziet er niet zoveel in!

Niet getreurd, want met je single-vriend of –vriendin een handje helpen is niets mis. Zo boven de 50 jaar kom je elkaar niet zomaar even tegen. En ondanks alle datingsites en dito mogelijkheden, zijn er nog veel alleenstaanden die graag een relatie zouden willen. En een site niet zien zitten. De keus te groot en te onpersoonlijk. Al lijkt het mij als single Luilekkerland om in zo’n site te grasduinen. Maar ja ben geen single. Ega ziet me al aankomen met een date. Dan kan ik mijn biezen wel pakken.

Met een single-activiteitensite heb ik het zelfs nog professioneel geprobeerd. De eerste tijd gaf dit onverwacht een hele grote toeloop. Waarom of waarnaar dit tanende werd is me nooit duidelijk geworden. En nu staat deze site te koop voor de liefhebber die elders in den lande een poging wil wagen.

Wat heb je een verschil in singles! De een draait zijn of haar hand er niet voor om, om e-mailadressen door mij te laten uitwisselen. De ander gruwt van een blind date. Maar wat is het anders dan de natuur of het lot, zo je wil, een handje helpen? De hopelijke aantrekkingskracht en chemie bepaalt daarna de rest. Al wil ik een pleidooi houden de verwachtingen binnen de perken te houden. Prinsen en prinsessen op het witte paard vind je niet, dus verwacht dit ook niet van een eerste date!

Nederlandse single die nu om bemiddeling komt vragen, ik match op één voorwaarde: gaat er getrouwd worden ben ik de getuige!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

5 thoughts on “Matchen

 1. Loes, je kent toch het laatste refrein uit ‘Fiddler on the Roof’?
  Matchmaker, Matchmaker,
  Plan me no plans
  I’m in no rush
  Maybe I’ve learned
  Playing with matches
  A girl can get burned
  So,
  Bring me no ring
  Groom me no groom
  Find me no find
  Catch me no catch
  Unless he’s a matchless match.

 2. Ja, da’s duidelijk. Sommige singles willen niet “geholpen” worden, of zijn niet over de drempel te trekken omdat ie voor hen als een muur overkomt.
  Een mooi verhaal toch wel ,waarover genoeg valt na te denken.

 3. Loes,er zijn mensen die boekdelen kunnen schrijven over wat ze met en door jouw bemiddeling hebben meegemaakt….Eén ding is zeker:het is bij jou in zeer goede handen.Niemand zal er zo zuiver en welgemeend mee omgaan als jij!

 4. Hahahaha…..Loes, gaat er getrouwd worden, dan ben jij getuige !!! Gelijk heb je…na al je bemiddelingswerk !!!!! En optimistisch ben je ook nog steeds, proef ik uit je schrijven. Ervaring met dit ‘matchen’ heb ik totaal niet, maar ik heb wel zoiets van…als je nooit iets probeert, gebeurt er ook nooit wat….dus waarom niet?? En wat voor de een (1x) niet werkt, werkt voor een ander wel !!! Dus gewoon proberen!!! NEE heb je en JA kun je krijgen, is mijn motto.
  Leuk geschreven stuk weer Loes. Jammer dat jouw ‘First Match’ niet is uitgegroeid tot de ‘dating-site’ die jij ervan verwachtte…….. Maar Loes….aan jou heeft dat nooit gelegen (en dat weten ze zelf ook) !!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *