Relatie advies

Twitter is vaak een bron voor mij. Een bron voor van alles en nog wat. Maar nu de aanleiding voor deze blog. Relaties zijn vaak een reden voor zorg en bezorgdheid. De adviesmogelijkheden plenty. Als je dat aantal bureaus en praktijken bekijkt zou je verwachten dat er geen slechte relaties meer zouden kunnen bestaan. Voor elk probleem een oplossing.

relatie advies, verliefd, houden van, botsenNiets is minder waar. Communicatie blijkt nog altijd heel erg moeilijk en onduidelijk. Miscommunicatie is heel simpel aan de orde van de dag. Echt contact maken en elkaar begrijpen in de waan van de dag lijkt weleens onmogelijk. En patronen zijn ook nogal eens vast en ingesleten. De dynamiek tussen partners. En hoeveel flexibiliteit daartussen mogelijk is. Emoties die in de weg kunnen zitten. Om elkaars intenties en gevoelens goed te begrijpen. En vanuit begrip de weg verder te bewandelen. Je levensweg samen.

Zelf heb ik met moeite geleerd dat harmonie niet altijd haalbaar is. Dat botsen best weleens mag en ook goed kan zijn. Goed voor duidelijkheid en helderheid. Zo tergde eega me van de week dusdanig dat ik wel tot de kern moest komen. En dat lukte. De omstandigheden waaronder en de sfeer waarin zal ik maar niet verklappen. Niet om over naar huis te schrijven. Maar het lukte en dat is wat telt. Harmonie hersteld.

In de begintijd van een relatie lijkt alles vanzelf te gaan. Als het goed is. Verliefdheid gaat over in houden van. Hoop je, verwacht je. Het liefst zonder slag of stoot. (Was het maar waar) Er wordt getrouwd. En dan begint het pas. Bij ons trouwen kregen we een kaart dat eega en ik vanaf nu geschiedenis gingen schrijven. En ja zo is het. We schrijven al 21 jaar geschiedenis. En zijn nog niet op elkaar uitgekeken gelukkig. Ondanks hoge golven, soms ware tsunami’s op ons pad. Ons levenspad.

Dat dit allemaal niet vanzelfsprekend is, mag gevoeglijk worden aangenomen. Dat de weg van verliefdheid naar houden van niet altijd geasfalteerd is, maar hobbels en bobbels kent, junglepaden die zelfs nog gekapt moeten worden, is bekend. En dat beiden af en toe voortrekker en af en toe volger moeten zijn, is geen nieuws toch?

Wat wel hilarisch, schrijnend, vol herkenning en prachtig tegelijk is, is de volgende mailwisseling, die ik je absoluut niet wil onthouden. Een van de vele voorbeelden wanneer ik blij ben met Twitter. Een pas getrouwde vrouw vraagt relatie advies aan de technical support medewerkers van haar computer. Lees ook het antwoord! Een prachtig verpakt relatie advies! Hoe simpel is een man in ICT ogen?

*Klik* Auteur: Timon van Mechelen

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

8 thoughts on “Relatie advies

 1. Praten is vaak het toverwoord,het prettigst is het,als men weet,wat er bij de ander speelt. Daarom heb ik vaak moeite met de telefoon pakken en iemand te bellen,om het e.e.a.uit te praten. Ook is het vaak lastig om een probleem via email uit te leggen en te verwoorden ,men leest soms iets geheel anders als wat de ander bedoelt.Soms voelt mens zich ook onbedoeld aangesproken. Veelal mist men de interactie van de persoon die de telefoon oppakt of de mail stuurt. Men bedoelt het op een goed bedoelde manier en men leest of hoort het anders. Communicatie is een verhaal apart !!!!!!!!!!!!!!!!

  • Lieve Geert, Je refereert nu aan iets en doet hetzelfde als waar je tegen ageert. Van de week kom ik wel even langs als je thuis bent. Ok?

 2. Communiceren is moeilijk,blijkt.Vooral als er geen wil is om te communiceren.Is deze wel aanwezig en is men ook enigszins getalenteerd op dit terrein,dan kan steen voor steen door de tijd heen iets groots,moois,waardevols of op zijn minst zinvols worden opgebouwd.Zoniet,dan blijft men zitten met vele losse stenen,van verschillend materiaal en structuur,die,allen tesamen,uiteindelijk slechts ballast gaan vormen.Deels hebben we de keuze,dus…..

  • Zonder wil tot communiceren komen twee mensen nergens denk ik. Toch? Elke relatie is wederkerig en er zijn er twee voor nodig, of meer natuurlijk!
   Toch kun je met de beste wil van de wereld van beide kanten in miscommunicatie terecht komen. Haha mijn vroeger weleens gelezen Bouquet-reeks boekjes voeren daarop!
   Mooie vergelijking met de stenen, maar je hoeft er niet over te struikelen toch als je ze opruimt en niet mee gaat torsen?
   Het verschillende materiaal en structuur is als het goed is juist een uitdaging om een mooie patchwork-muur van te bouwen?

 3. Ega zal de piepers wel hebben laten aanbranden, en was niet voornemens de baksels af te wassen.
  Maar na het dessert is de harmonie terug gekeerd. Weer een waar verhaal, je hoort hier en daar dat veel echtelieden elkaar een gedag zeggen en niet meer omkijken.

  • Elkaar gedag zeggen is een hele makkelijke. Al valt zo’n rouwproces vies tegen, kan ik zeggen. Gelukkig vinden wij de weg tot nu toe altijd weer terug! En jullie ook neem ik aan… 🙂

  • Dank je Hannie! Het is zo leuk om woorden te geven aan processen die spelen tussen mensen. Al kost het me de laatste tijd wel meer moeite. 🙂 Dus dan doet zo’n reactie als van jou erg goed! XXX Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *