Wassen

Hoe prozaïsch deze titel wassen. Je hoofd leegmaken zou je wel wassen kunnen noemen. Schoonwassen niet witwassen. Hoewel witwassen van je daadwerkelijke was niet echt bij dit woord hoort. Meer het witwassen van geld. Maar daar doen wij niet aan. Gelukkig houden wij ons niet bezig met de zwarte geld variant.

wassen, hoofd leegmakenJe hoofd leegmaken. Ook daar zijn vele therapieën en coaches voor. Zie blog Schakelen. Wat slechts tekent hoe moeilijk dit voor een gemiddeld mens is om te bereiken. En wat de ene therapie belooft ontkracht de ander weer. Vele wegen dus die naar Rome leiden. En zie daar je hoofd dan maar weer over te breken wat of wie voor jou nou de juiste is. Met daardoor weer een vol hoofd.

Oren wassen

Ik zal je de oren eens wassen, een aantijging om het niet met iemand eens te zijn. En hem/haar eens een lesje te leren. Rare uitdrukking eigenlijk. Zie je het al letterlijk voor je? Washandje pakken en iemands oren wassen? Zonder slag of stoot van diegene? Met of zonder zeep, daar wordt niets over gezegd. Of douchegel. Maar iemand onder de douche zetten gaat wel erg ver. Dit terzijde.

Het meest trendy is Mindfulness om je hoofd leeg te maken. Wat ik niet begrijp is dat je daarin elk gevoel moet accepteren op dat moment. Ok er niet meer tegen vechten is al winst. Maar mijn hoofd leegmaken toch wel mijn doel. Mijn hersens spoelen en wassen. Leegwassen. Al is een leeg gevoel nou ook weer niet het meest prettige. Een mens dient toch wel iets te voelen, al is het maar eens tevredenheid. Een gevoel om naar te streven. Geluk daargelaten want dat is zo vluchtig.

Vol hoofd leegmaken

Fysieke inspanning kan je hoofd ook heerlijk leegmaken. Althans de vermoeidheid in je lijf is lekker en staat dan op de voorgrond. Prima om te doen, maar dan moet je lijf ook meewerken. Conditie opbouwen. Pfff lastig. Al ben ik altijd weer blij en ontspannen als ik op de loopband ben geweest. Morgen mag ik weer.

Wat het heerlijkst is en bij mij past is lekker hard werken op de comp met daarna als douceurtje een voldaan gevoel. Die tevredenheid die niemand me kan afnemen. In een flow. Niet stressy maar in balans. Opbouwend. Daarmee even zorgen opzij zetten, die daarna wel weer om aandacht vragen en ik tot blog maak… Want schrijven is mijn wassen, leegmaken, witwassen. Iets doen met een vol hoofd. Het lijkt wel op de programma’s van een wasmachine…

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Wassen

 1. zo zie je maar weer dat iedereen zijn ontspanningsmoment (wasmoment) kan vinden.
  gewoon een kwestie van leren ervaren, (mindfulness)
  xxx broertje

 2. Zal je de oren eens wassen, dat zij mijn vader wel eens tegen mij. Vreemd genoeg zorgde mijn moeder in die tijd dat altijd ik ,en mijn zus, met schone oren rond liepen. Je weet wel hoe dat vroeger ging, vrijdag badder dag met alles er op en er aan. Dus waarom vader ook nog eens mijn oren moest wassen?
  PS. Beste Jan kijk maar eens hoe de woelebakkies dat doen.

  • Haha die vader van jou! Hij had vast een appeltje met je te schillen. 😉
   Benieuwd of de Woelabukkies acte de presence geven. Je uitnodiging is klip en klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *