Wissel

Enkele uren voor de wissel van 2017 naar 2018  komt het sein om 0:00 uur op groen te staan. Geen ontkomen aan. De weg terug niet te nemen. Hoewel natuurlijk in herinnering wel. Meestal behoorlijk gekleurd. Dat dan weer wel. Want je geheugen voegt er eigen dimensies aan toe. Hoe hard je ook je best doet realistisch te blijven. Het kleurrijke goedje emotie voegt er van alles aan toe. En dat is menselijk.

wissel, naar 2018We wisselen wat af in een jaar. Staan zelfs dagelijks voor keuzes die het sein van groen, naar oranje, naar rood laten verspringen. En dan weer naar groen. In je trein die je leven heet. Met soms versperringen, perronpauzes en wisseling van trein. En oh ja ook weersinvloeden. Dat haalt vaak het NOS journaal. Want ondanks alle goede beloftes van de NS raken de treinen van een millimetertje sneeuw al danig in de war.

Mijmerde

Zo niet de tijd. Die raakt nooit in de war. Wisselt altijd in balans. Hoe we het ook beleven. Tikt ongenadig voort naar een Nieuwjaar vol prachtige beloften en voornemens. Nou aan dat laatste doe ik maar beperkt mee. Al mijmerde ik de laatste dagen wat af. Dik onder de invloed van het lichtfeest en de helaas donkere grauwe dagen. Die luie feestdagen gaan toch een beetje in een roes voorbij. Razendsnel.

Met als lichtende bakens nabijheid van vrienden. Fijne gesprekken en soms haperend. Maar ook dat kan een doel hebben. De andere trein genomen met een andere wissel. Verdrietig en pijnlijk. Vooral als het de definitieve is die naar boven gaat. Want ook dat hebben we helaas dit jaar moeten meemaken. Waaronder poezenkindeke Mara.

Wissel

We speculeren vandaag massaal over elke wissel die we dit jaar zullen nemen. En vragen naar elkaars voornemens en verwachtingen. Maken plannen hoewel het altijd anders loopt. Toch is plannen maken en doelen stellen heel goed. Het geeft richting aan ons leven. En met deze blog ga ik straks vol vertrouwen 2018 in! De wekelijkse blog die ik een tijdje heb gepauzeerd.

En ga gewoon het nieuwe jaar in! Neem ik de wissel voor lief, en wordt ouder, hopelijk wijzer, want straks staat het sein op groen…

Print Friendly, PDF & Email

10 thoughts on “Wissel

  1. Ook nu weer de bakens verzet, soms aan bakboordzijde en dan weer aan stuurboordzijde er voorbij laveren. En het gaat nog steeds goed.
    En Loes, sommige wissels moet je warm houden, anders komt er van de gekozen richting weinig van terecht.
    Een heel mooi en bijzonder gezellie 2018 gewenst!

  2. Ja en daar is die dan, het nieuwe jaar en we hebben hem goed ingezet met een overheerlijke kaasfondue bij oudste zus met broer en zus met aanhang. Genoeg gelegenheid gehad om te babbelen met elkaar en gezellig wat ouwe koeien uit de sloot getrokken. Geen goede voornemens gemaakt, maar gewoon op mij af laten komen met wat gaat gebeuren. Ook de Woelbukkies een gezond 2018 en we moeten het met elkaar doen, dit jaar. Succes en de beste wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *