2600 kilometertjes

Met het verkleinwoordje kilometertjes lijkt 2600 kilometers te behappen. Mijn broers pelgrimage. Fietsend wel te verstaan. Vanuit de Achterhoek naar Santiago de Compostella, Spanje.

2600 kilometertjes, Santiago de Compostella, broerlief, fietsendDe kilometertjes heeft hij in zijn voorbereiding al gevreten. In de benen. In de winter. Dus het zou nu met de zomer in aantocht goed te doen moeten zijn. Zijn voorbereiding: perfectamento. Broer eigen. Conditie: optimaal. Moraal: uitermate gemotiveerd.

De bedoeling is vijf weken lang op de pedalen. Niet voor te stellen voor mij, ik die me alleen snorfietsend voortbeweeg. En diep in herinnering moet duiken om een beetje fietstocht uit de grijze oudheid op te diepen. Oh ja, Amsterdam – Texel. In twee dagen. Met hondje Toko in een tas aan het stuur. Dat waren nog eens tijden.

Op de terugweg hebben we ons als vriendinnen laten ophalen door een van de vaders met een busje. Te straffe wind, teveel regen. Toko bibberend in truien gewikkeld. Dolblij toen hij uit die tas mocht. En wij verlost van wind en regen aan de warme prak.

Broerlief gaat gelukkig een reisblog bijhouden. Hij gaat de uitdaging aan. De uitdaging van zichzelf. Om boven zichzelf uit te stijgen. Zijn grenzen verleggen. Hopend op prachtige avonturen, warme gesprekken en schitterende landschappen.

De film The Way al eens gezien? In dit geval een aanrader! Amerikaanse arts en vader loopt Santiago voor zijn zoon uit. Dezer weken ga ik de film weer kijken om me opnieuw te verdiepen in de weg die broerlief gaat volgen. En ik ga zijn schrijfsels vreten.

En als het moeilijk wordt en zwaar, lief klein broertje – mag ik zeggen hΓ¨ – dan niet stap voor stap, maar trap voor trap! Jij bedwingt 2600 kilometertjes, wat zeg ik: 2600 hele kilometers, en hebt de reis van je leven. Met dan in je rugzakje een giga-overwinning en inzichten! Al je dierbaren steunen je in gedachten. En in de vorm van een steentje reis ik met je mee…

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

10 thoughts on “2600 kilometertjes

 1. Pingback: Onderweg - Schrijfblokjes

 2. Het lopen was een zeer plezierige bezigheid.

  Vreemd genoeg waren de kerken, kapellen en kruisgebouwtjes vooral gesloten.

  Maar de mensen die ik tijdens mijn wandeling heb ontmoet waren weer zeer gastvrij!

  Wandelvriendelijke groet,

  • Bijzonder Rob! Ga je er eens over bloggen of heb je dat al gedaan?

   Mocht je reisblog willen volgen broertje kan ik je link sturen… πŸ™‚

   Maandaggevoelse groeten!

   • Eerder zal ik vast al eens over het Pelgrimspad geschreven hebben. Maar dat is dan op mijn oude blog.
    Misschien dat ik er nog eens op terug kom.

    Een nieuw linkje om ook eens bij jouw broer te kijken is leuk!

    Zonnige groet,

 3. Manlief werd vanochtend uit gezwaaid onder luid applaus van al zn dierbaren !
  En gaat mooie wegen tegemoet “zijn weg” !
  Bon camino Ben !

  Mooi geschreven Loes ,Dank je
  Gr Ans

  • Ja Ans ‘zijn weg’! Vandaag zijn derde dagje en hoop dat hij geen migraine heeft ontwikkeld. De tranen sprongen spontaan in mijn ogen van ontroering na je berichtje! En fijn dat je daarna meteen belde!

   Mooie foto’s op zijn reisblog. Degene die zijn blog wil volgen kan ik link sturen!

   Toi toi toi met je 5 weken onbestorven weduwschap! πŸ™‚

  • Dank Rob, ik vermoed dat broerlief, als hij een regendag heeft, wel gaat grasduinen op mijn site. Uiteindelijk is hij mijn allergrootste fan!

   Wat mij betreft respect dat je naar Visee bent gelopen! Tjonge is toch ook een hele prestatie. Ik doe het je niet na! πŸ™‚

 4. Misschien komt broerlief wel langs de camping waar ik regelmatig kwam want op een paar meter afstand van de ingang van de camping,in het dorpje Clerqoux in de Correze, stond een pilaar als herinnering aan de mensen die er langs kwamen als ze naar Santiago de Compostella gingen. Of men nog steeds deze route neemt, betwijfel ik,maar men kwam er wel langs,voorheen.

  • Jazekers Geert: de Santiago-route is eeuwenoud en blijft dezelfde! Dank melden, hoop dat broerlief dit nog ziet of op deze camping zijn minitentje gaat opslaan? Hij maakt het goed en is nu de derde dag onderweg! Wie zijn reisblog wil volgen stuur ik link om aan te melden! πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *