Energie

Wat is energie toch een apart goedje. Als je er tekort aan hebt, merk je het pas goed, dat je iets mist. Normaal gesproken, in je dagelijkse goede doen, heb je amper in de gaten, dat je er genoeg van hebt. Althans zo gaat het bij mij. Moe, ziek, zwak en misselijk hunker je weer naar gezonde, goede, rustige dagen.

EnergieGedachten zijn krachten, en zijn ook energie. Nou ben ik er na veel gepeins nog niet achter of dit goed of slecht is. Maar ik weet wel dat eenmaal in een negatieve spiraal, dus negatieve gedachten, dit extra leed kan aantrekken. Wat je denkt ben je zelf. Heb ik weleens gelezen. En alles wat je aandacht geeft groeit.

Gelukkig weer lekker opgeknapt, hoorde ik van de week de vlindertheorie. Ken je die? Ik vind hem erg mooi. Als een vlinder hier met zijn vleugels trilt, kan dat aan de andere kant van de wereld een orkaan veroorzaken. En zo weet je nooit welke rimpelingen in het water veroorzaakt worden, door jouw steentje erin te gooien. Ook al zo’n prachtige gedachte.

Met andere woorden: blijf geloven in jezelf, in je gedachten, je energie, datgene waar jij mee bezig bent en aandacht schenkt, dat dit echt verschil kan maken. Een korte december-overpeinzing deze keer. Beklijft misschien beter?

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Energie

 1. Loes, alleen de cirkel die bij jouw verhaal staat vind ik al energie gevent.
  Energie haal ik uit een goed gesprek,een mooie wandeling in de duinen of een mooie film. Ook het lekker rommelen in de tuin geeft weer voldoende adrenaline om de dag weer door te brengen en goede moed er in te houden. Zo vullen we het allemaal op onze eigen manier in.

 2. Energie is ook duur.
  Kijk maar eens naar de afrekening van de leverancier van elektra en gas.
  Deze energie heb je echter nodig om te kunnen blijven functioneren., of je nou goed of slecht in je vel zit. Zonder deze energie is het al snel gedaan met ons allemaal. Niet meer kunnen koken, niet meer een warme douche kunnen nemen en. …. Misschien voor heel veel mensen nog belangrijker: afgesneden zijn van de sociale media!
  Ja da’s het ergste, want koken op een houtvuur gaat nog wel, wassen met koud water is niet fijn, maar kan ook nog en lezen met kaarslicht is eventueel ook te doen.
  Want wij zijn tocht geen watjes?
  Maar afgesneden zijn van onze sociale media,computer,smart phone,tablet, nou da’s pas errug!
  Wat kan een mens toch veranderen, toch?
  Kuddedieren en klootjesvolk, dat zijn wij!

  Bolloenergo.

  • Bij mij wordt de aantrekkingskracht van de sociale media, met een geplande campagne, erger ja. Als dat dé manier is om reclame te maken dan gaan we dat maar lekker doen hé? Ben benieuwd of er nog een omslagpunt komt, waarop de gebruiker verzadigd is. Hoewel als je de jongeren ziet… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *