Gouden jubileum

Met een ruim jaartje een gouden jubileum halen is best knap toch? Ik twijfel nog even of een mijlpaal van vijftig zilver is, maar nee hoor het is al goud! Een gouden jubileum daar wordt nogal eens aandacht aan besteed. En dat doe ik hier dus ook.

Het is alweer enige jaren geleden dat ik zelf vijftig werd. Ik zag er vreselijk tegen op. Heb het groots gevierd, met ruim vijftig gasten en was mezelf niet met die paarse make-up die moest passen bij mijn paarse topje.

Het dient gezegd dat al mijn dierbaren er heel erg veel moeite voor hebben gedaan om me in het zonnetje te zetten. Een vijftigjarig zonnetje. Oftewel vijftig herfstzonnetjes jong. De geleerden zijn er nog niet uit of ik maagd of weegschaal ben, maar het was het begin van de herfst, dus vijftig herfstzonnetjes lang. Ik begon aan mijn 51ste herfst. Nog niet direct aan de herfst van mijn leven, al voelde het na al die plagerijtjes op het feest wel een tijdje zo. Daar groei je weer overheen en was met een week of drie wel over.

Vijftig een mijlpaal! Een echt jubileum. Al is het niets vergeleken met mijn lieve tante die al platina heeft mogen bereiken, met haar 70 jarig kloosterfeest, en zelfs haar granieten verjaardag al te boven is. Voor degenen die dit willen uitpluizen: ze is boven de 90 jaar. Nee, nee een dame vraag je niet haar precieze leeftijd. De mijne niet en tante ook niet.

Strikt genomen wordt een jubileum gemeten in jaren. Maar de encyclopedie is ook niet vies van het woord herdenkingsfeest, als betekenis van het woord jubileum. Laten we het op dit laatste dan maar houden! En strikt genomen is een jubileum ook een verbintenis in jaren. Maar met wat dichterlijke vrijheid kom ik hier wel mee weg, toch?

En hiermee vier ik dus het gouden jubileum van de columns! Eind dit jaar mijn granieten jubileum? Voor 100 heb ik geen benaming kunnen vinden. Maar hoop ik wel te bereiken.  Goud: niet in jaren maar in aantal. Binnen iets meer dan één jaar! Dank trouwe lezer voor het vertrouwen!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

3 thoughts on “Gouden jubileum

  1. Wijsheid komt met de jaren, dan moet jij toch al aardig geschoold zijn.
    Misschien maak ik het mee, en kom dan met rollator bij je op de koffie om jou eiken jubileum te vieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *