Mijmeringen

Een niet meer vaak gehoord woord: ‘mijmeringen’, meende oude vriend van eega, toen ik hem probeerde uit te leggen waar ik over schrijf. Ik vind het een heerlijk woord en dekt de lading. Met het uitspreken van dit woord, snap je meteen de bedoeling: mijmeren. Niet meer en niet minder. Heerlijke bezigheid. Energiegevend. En op papier helemaal.

MijmerenMijmeringen delen met jou als lezer, is een rustgevend werkje. Zo je wilt therapeutisch en helend. Een heerlijk werkje, dat niet zelden overgaat bij mij in ideetjes. Ideetjes om uit te werken. Zo’n lampje ontstaat dan boven mijn hoofd, zoals je in strips ziet. Zie je het voor je? Ja? En die ideetjes gaan weer over in actiepunten, die hoognodig moeten worden genoteerd in mijn agenda. Want tja zo’n brandend lampje is leuk, maar je moet er wel wat mee doen. En onthouden.

Zo aan het eind van het jaar wordt er heel wat afgemijmerd. Een soort internationale sport, mits de jaarwisseling overmorgen valt. Ouderwets of niet. Zelfs FaceBook gaf me enkele weken geleden al de top 10 van gebeurtenissen in het afgelopen jaar. Toch wel leuk om zo te zien. En om even bij stil te staan.

Ik ben bezig met mijn bundeltje: “Een warme arm om je heen”. Ondertitel: “Pareltjes van mijmeringen opgedoken”. Daar komt dat woord weer. Ik ben er erg aan verknocht. Totaal in eigen beheer, maar natuurlijk niet alleen, heb ik dit boekje samengesteld. Voor de papieren lezer. Of degene die een overzicht wil hebben van mijn meest aansprekende columns. Met een week of twee rollen de boekjes van de drukpersen en ga ik ze op deze site verkopen. 31 Columns van de ruim 85 voor jou vergaard. Hou je de site in de gaten? En maak je reclame voor me? De eeuwige dankbaarheid van mij zal je deel zijn… Het gaat nu echt gebeuren. De papieren Mindel wordt een feit. Met hier en daar mooie kleurendruk in een kek metalen ringbandje. De ultieme mijmeringen. Mijmer je met me mee? En steek je je licht op? Dat beruchte en beroemde lampje gaat aan?

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

7 thoughts on “Mijmeringen

 1. Mijmeringen, daar hebben de Woelabukkies geen goede ervaringen mee.
  Zoals misschien bekend zijn de Woelabukkies niet erg handig.
  In hun mijmeringen zijn zij echter creatief en daardoor ontstaan veel wilde plannen.
  So far so good, zouden wij hier kunnen concluderen, maar helaas dit loopt anders.
  De Woelabukkies zijn voor de duvel niet bang en hebben een vast vertrouwen in de Schepper.
  Onverveerd beginnen zij dan ook uitvoering te geven aan, via hun mijmeringen verkregen, plannetjes.
  Zij gaan dan,bijvoorbeeld, aan de slag om een huis te bouwen, maar vergeten eenvoudheidshalve een toilet in het bouwplan op te nemen; zij willen voortaan hun eigen brood gaan bakken, maar verzuimen dan (ook zijn zij een beetje eigenwijs) de juiste ingredienten in het bakspul op te nemen, waardoor het brood meer op een plofkip zonder veren lijkt, enzovoorts :-).
  Maar wat hen aandoenlijk maakt is dat zij een rein hart hebben en altijd goede intenties hebben. Daardoor blijven zij altijd een oogappel van de Heer, hoewel zij er niet handiger door zullen worden, maar daar is het credo “ine labor nihil” op van toepassing.
  🙂 🙂

 2. Wow. Mooi! Zo wil iedereen wel het nieuwe jaar begroeten.
  Mijmeringen. Wij delen de liefde voor dat woord. Ik schreef er zelf een column over “Mijmeringen in december”.
  Maar daar gaat het nu niet om. De schijnwerpers zijn voor dit moment terecht op jou gericht en op jouw te verschijnen bundeltje. “Een warme arm om je heen” mag zeker rekenen op een stukje PR van mijn kant. Eeuwige dankbaarheid lijkt me wel wat lang, maar oké 🙂 Gewoon, omdat je het verdient!

  • En ook wow: wat een enthousiasme! Thnxxxx. Kun je link geven naar je column?
   Met hobben en tobben e-book in elkaar geprutst! De campagne kan beginnen…. Nu nog ontdekken hoe ik het op een page moet zetten. Lieve collega ik wens je van hieruit ook veel inspiratie en succes! Geraakt door je enthousiasme. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *