Succes???

De eerste spammer is een memorabel iets lijkt me. Geraakt zag ik een eerste spamreactie kort geleden binnenkomen. In het nederlands. Maar gelukkig ben ik er op voorbereid met mijn site, want nieuwe reageerders dien ik hoogstpersoonlijk zelf goed te keuren. En zou ik het goedgekeurd hebben zijn reactie? Nee natuurlijk. Hup in de spambox.

Waarom zou iemand de moeite nemen een azijnreactie te sturen? Waarom word ik persoonlijk aangevallen? Welke trigger was er bij deze spammer om zijn negativiteit naar mij te sturen? Dien ik hier een les uit te leren?

SpammerAch nee niks les, gewoon een zwartgallig persoon, die het leuk vindt anderen op de hak te nemen. Maar het moet toch wel diep zitten als zo iemand, naar mijn idee, er zelfs een gmail account voor aanmaakt, met zo goed als mijn naam.

“Niet op reageren Lena”, is een gevleugelde uitspraak van mijn vaderlief. Overgeleverd van enkele generaties terug. Waarin zijn vader weer, zijn moeder maande. En ik nu ter harte neem. Wel even met ruggespraak met een andere blogger. Dat dan weer wel. Want ik kan niet ontkennen dat ik er toch over heb nagedacht.

De site zit tegenwoordig zo in elkaar dat ik niet alleen nieuwe lui, die reageren, dien goed te keuren. Maar van de week zag ik ook dat er tientallen spamreacties worden afgeserveerd. Automagisch, om dit woord maar weer eens te gebruiken. Zo’n mooi woord, vind ik. Nieuwsgierig heb ik het tot me genomen, toen ik dit ontdekte.

Reacties in het engels gesteld. Wie verzint het om – soms zelfs – hele lappen engelse tekst naar mij te sturen? Voornamelijk zoekwoord specialisten die erop uit zijn betaald werk voor me te doen. Maar complimentjes over mijn columns kan ik toch echt niet serieus nemen, of zere neus zoals wij vroeger verhaalden. De engels schrijvende reageerder is niet eens in staat dit nederlands te lezen. Pagina’s vol met dit soort onzin! Echt! Blij toe dat ik dat alleen na moeizaam speuren kan vinden. Diep verscholen en onzichtbaar voor de argeloze lezer, én voor mij.

Ik neem het voor zoete koek en zie het als bijprodukt van succes… Echt, lekker omdraaien die handel. Langzaam maar zeker krijg ik succes. Toch?

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

6 thoughts on “Succes???

  • LOL Harma! Jij neemt me nog serieus. Gelukkig! Ja als deze redenering klopt, mag je het egostrelend noemen. Die draai geef ik er dan maar aan. Want spammers wil ik wel de wereld uit wensen… 😉

 1. Succes!
  Succes kan in vele situaties worden gebruikt, bijvoorbeeld iemand succes wensen met zijn toekomstige examen, het toewensen van dit fenomeen bij het nemen van een moeilijke besliissing of uit een moeilijke situatie zien te komen,enzovoorts,enzovoorts.
  Succes kan natuurlijk ook zelfstandig worden verkregen door gewoonweg iets te realiseren, een wedstrijd te winnen en/of in het dagelijks leven te slagen met werk, bedrijf, relatie, enzovoorts.
  Permanent succes is ook wel als voorspoed te benoemen! Ja en daar komt dan ook het grote probleem, want wat is dat “voorspoed” in de huidige maatschappij.
  Wat voor de een voorspoed is, is voor de ander in extremi, een bron van irritatie en boosheid.
  De huidige maatschappij is in materiele zin een prestatiemaatschappij waaraan de het succes van het individu aan wordt gekoppeld. Voorspoed is aldus een wegingsfactor in hoeverre mate men in materiiele zin succes heeft.
  Nou, dan zijn het slechte tijden voor voor de hardwerkende ondernemer waar hedentendage voorspoed ontbreekt en succes gekoppeld wordt aan “overleven”.
  Ook de ouderen en zorgvragende zijn het kind van de succesrekening. Materieel prevaleert voor materieel, terwijl een aloude empirische economiische wet voorschrijft dat de een niet zonder het ander kan en voorspoed beogende afstemming vereist. Daarententegen koppelt ons huidig kabinent voorspoed aan succes met de ontwikkeling van de landelijke economie. Koop nou eens die brommer, dat huis,enz. (Mark Rutte en zijn vrienden). Als je niet meedoet aan de voorspoed kan je ook geen succees hebben, lijkt hij daarmee te zeggen.
  Waar de meesten de centen vandaan moeten halen zeggen zij er niet bij!, afgezien van enkele financiele drogredenen.
  Een fraai staaltje van “economisch inzicht” van ons grote voorspoedgangers, niet waar,want het negeren van de realiteit is het grote succes van dit kabinet dat daarmee voorspoedig ons land succesvol naar de afgrond loodst.
  Misschien dan toch maar veel geluk en vooral wijsheid toegewenst?

  Bolloboze.

  • Ha Boze Bollo, je begint me naar de loef te steken. Verder peinzen op succes. Om met je laatste vraag te beginnen: wijsheid is niet altijd gerelateerd aan succes nee. Dus helemaal terecht om de politiek wijsheid en geluk te wensen.
   Maarre: is de eerste spammer nou een teken van succes of niet? Of wens je die ook veel wijsheid en geluk? Of mij in dezen? 🙂 Ooit heb ik in opperste frust geroepen: en ík ben hier de oudste en de wijste. Dat is me duur komen te staan. 😉
   Laat ik nu maar de wijste zijn en nokken. Ik kom er nog op terug. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *