Win-win

Een veel gebezigde uitspraak: win-win situaties. In onze competitieve westerse wereld het summum van eerlijkheid.  En zeer nastrevenswaardig, als je het gebruik ervan mag afmeten als kwantiteit die voor kwaliteit gaat deze keer.

win-win, winnaars bundelGeen verliezers alleen slechts winnaars. Dat klinkt overtuigend! Zegt je tegenstander dat jullie in een win-win situatie zitten, dan heeft hij het pleit voor meer dan de helft al zeker gewonnen. Wie wil dat niet?

Met winacties zijn er veelal veel meer verliezers dan winnaars. De loterijen kunnen hun prijzen spoorslags betalen uit de opbrengsten. En worden dan nog schathemeltjes rijk. Want ook al zijn de opbrengsten voor goede doelen, het backoffice, de drukker, de presentator, de teleterreur, de klachtenafhandelaar en niet te vergeten de directeur komen echt niet gratis hun huis uit om voor niks te werken.

Ondanks deze zwaarmoedige gedachten, van toch regelmatig vrolijk plezier en spanningsvolle momenten – want ja wedstrijdjes zijn meegebakken in de mens – heb ik ook een winactie uitgeschreven. Enkele weken terug bij mijn 200ste (!) blog. *Klik*

In het kader van deze blogtitel had ik er een win-win situatie van moeten maken. Maar dat zou mijn laatste voorraadje bundels niet ten goede komen. Dus de ouderwetse winnaar-verliezer maar weer eens van stal gehaald. Het zou wel een bak zijn als ik nu alle verliezers ging opnoemen en de winnaars in het ongewisse laat. Die vinden mijn bundel dan wel in de brievenbus. De rest in verwarring achterlatend.

Mmm misschien de ouderwetse eerlijkheid dan maar bezigen. Al strookjes knippend van gele memoblaadjes. Naarstig alle namen van likes en reacties, die op Facebook en reacties die op mijn site binnenkwamen, noterend. Deze papiertjes in mijn bakje, behorend bij mijn fraaie bureausetje, en naar beneden om eega als notaris aan te stellen, die de lootjes mag trekken. Keurig dichtgevouwen lootjes. Eega schrok zich een hoedje en zette de tv op pauze. Maar was uiteraard bereid deze eervolle taak op zich te nemen.

Dank aan alle reageerders, maar in dit win-win blog zijn er drie echte winnaars, die binnenkort hun gewonnen bundel op de deurmat vinden. En helaas 15 verliezers. Maar die mogen genieten van mijn blogs. Of mijn bundel kopen…

De winnaars zijn: Liliane R., Han R. en Yvon S. Daar zitten jullie mooi mee in je maag! Moet je uit goed fatsoen nog gaan lezen ook. Toch van harte. En de verliezer blijft daarvan verschoond. Toch win-win?

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

4 thoughts on “Win-win

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *