Zeegedachten

Afgelopen nacht kwam de Dagelijkse Gedachte binnen in mijn mailboxje met: “Wees als de zee: neem op gezette tijden afstand om daarna vernieuwd en overvloedig terug te keren”. Van Gerda Posthumus Eilanddichter Vlieland NL. Hoe toepasselijk zo’n zeegedachte net in het nieuwe maagdelijke jaar 2017 vol dromerige gedachten. Vol toekomstplannen makend. Vol onbestemds.

Zeegedachten, nieuwjaarsvirusWas ik vorige week besmet met het oudjaarvirus, heel volgend ben ik nu besmet met ons mondiaal Nieuwjaarsvirus. Met nu dus zeegedachten. Deze uitspraak spreekt mij aan. Ondergedompeld rond Kerst met kneuterige rommeldingen en afstand nemend van elke dagelijkse beslommering, blijkt het een vruchtbare tijd voor ons geweest.

Zowel voor eega als voor mij. Eega’s wonden helen momenteel beter en sneller dan verwacht, mede doordat hij zijn been flink rust heeft gegeven. En ik heb tot mijn verrassing duidelijke mails kunnen schrijven met waar ik me dit jaar mee wil bezig houden. Benieuwd wat er uitkomt. Maar ja wie kan in de toekomst kijken?

Ook hebben dierbare en ik na Nieuwjaar onze mooie voornemens woorden kunnen geven. Met sluimerende zeegedachten met eb rond Oud en Nieuw zijn we nu verrassend eensgezind in ons voornemen ons zoveel als mogelijk is te omringen met aardige mensen. En onze bezigheden te begrenzen. Daadwerkelijke voornemens. Daadwerkelijke zeegedachten.

Zelf ben ik vast van plan weekjes afstand nemen in te lassen. Of we nu op vakantie gaan of niet. Je weet het hè? Mijn favoriete uitspraak is dat rust niet roest. Broodnodig op zijn tijd. En nu weer bewezen vruchtbaar. Dan kunnen we weer volop aan de gang tijdens vloed. De zee is wijs. Die uitgewerkte zeegedachten zijn zo gek nog niet.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

8 thoughts on “Zeegedachten

  1. Prachtig die zeegedachten Loes. Afstand nemen/houden en je bezigheden begrenzen (op tijd ook je rust nemen dus)!!! Hou die er vooral in dit jaar !!! En wat fijn om te lezen en gelukkig dat het met Jan beter gaat nu, vooral ‘door het rust nemen’. Duim voor Jan (en jou natuurlijk) dat het nu ‘snel’ helemaal in orde komt !! En verder…ja, omring je vooral met alleen maar aardige mensen en blijf vooral positief denken !!! Enne…rust roest niet……….die ‘zee’gedachte is van alle tijden en zeker ook van deze !!! En een hele mooie !!! xxx Linda

  2. Hele goede voornemens met als inspiratie de zee. Ik heb vandaag nog de zee gezien; geeft altijd rust!

    Liefs Leny

  3. Wat er allemaal opkomt in de gedachten van een mens, zelf een zee kan inspiratie brengen blijkbaar. Als ik, inmiddels lang geleden, aan het tropische strand stond was het altijd verleidelijk om met een grote schelp aan je oor te luisteren naar je gedachten, maar altijd ruis op de lijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *