De sterren en planeten

Mijn nieuwe levensjaar net begonnen en gelijk is er een thema door astrologe aan vast geplakt: ‘vanzelfsprekend’. In alle betekenissen van het woord. Vanzelfsprekend in de betekenis van zijn gangetje gaan, vanzelf-sprekend in de zin van makkelijk pratend en schrijvend. We halen van Dale er even bij.

“Allicht, natuurlijk, zo dat het niet uitdrukkelijk gezegd behoeft te worden”. Dat klinkt wel als een mooi thema. Al plakt astrologe er vanzelf-sprekend aan vast. (Maan in huis van communicatie dit jaar met een extra ingang, met als seignant detail: alle huizen bijna als in mijn geboortejaar). Om maar eens wat termen van haar over te nemen. Astrologe is altijd blijmoedig, waar ik dan weer blij van word.

Mijn jaarhoroscoop laat ik elk jaar trekken door haar, al loopt uiteraard alles weer eens anders. Zo aan het begin van het nieuwe jaar wil ik er in geloven. De grote lijnen willen nog wel eens kloppen. Vanzelf-sprekend: daarin voorziet zij ook schrijven. Mmm de ene keer gaat het makkelijk, de andere keer met ploeteren. Deze column. Ze voorziet zelfs lezingen dit jaar. Tjonge, doorwerken dan maar! Dan dient er nog heel wat geschreven te worden.

Voorlopig nog maar niet meer dan één keer per week! Al vindt menigeen dit al een goede productie. Het jaar van opruimen. Ja dat zijn deze columns wel. Nu mijn huis nog maar eens opruimen. Daar voorzag astrologe niet in. Of bedoelde ze dat tevens? Geestelijk opruimen: oh ja graag en veel! Wat niet meer van waarde was, kan losgelaten worden. Lekker zo’n nieuw begin! En over een paar maandjes ook nog lekker 2012 afsluiten. Met vuurwerk en bepoedersuikerde oliebollen. Maar eerst: de herfst en mijn nieuwe begin.

Vanzelfsprekend. Op een natuurlijke manier doorgaan met het leven. Een jaar afgesloten. Een nieuwe begonnen. Met de oneindigheid van de sterren en planeten in het heelal. Die allemaal hun invloed kunnen hebben. Met de duiding van astrologe: vanzelfsprekend. Zoals ik al dertig jaar gewend ben, al is het thema elk jaar anders.  

Zo mijn ei weer gelegd. Opgeruimd. Waar leg jij de jouwe?   

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

12 thoughts on “De sterren en planeten

 1. Vanzelfsprekend wat je schrijft, waarheid als een koe, en duidelijk.Klaarblijkelijk vind je het logisch, maar onmiskenbaar ben je in je hum.Je bent overduidelijk, alhoewel ik weinig met astrologie doe. Geniet wel van de sterren, een daarvan ben ji.
  Peter

  • LOL Peter, ik heb een brede interesse in religie, spiritualiteit maar ook de invloed van de planeten en sterren. Dat hoeft elkaar niet te bijten in mijn optiek. En zijn we niet allen kinderen van God, of hoe je hem wilt noemen? En klein onderdeel van het heelal? Liefs, Mindel

 2. erg ingewikkeld allemaal, heb niet zoveel met astrologie.
  maar als de voorspelling uitkomt dan ga zelfs lezingen geven!
  succes met schrijven.
  grt broertje

  • Ha Ben, Geen idee of de voorspellingen uit gaan komen. Zal er zelf denk ik wel aan moeten trekken… 😉 Dank voor de goede wensen! Zie mijn reactie op Peter. En ik heb vaker gehoord dat dit een column is die je meermalen moet lezen. Mmm houdt me scherp weer toegankelijker te proberen te schrijven. Liefs, Mindel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *