Speedy

Prednison is geen fijn goedje. Maar als je het nodig hebt wel een prima oplossing. Vandaag ga ik mijn laatste en tiende dag in. Ik ben speedy. Alles gaat heel snel en ik hou tijd over. Plofwangetjes, dat ook nog eens. De combi met ziek zijn is geen geweldige, want hoe kom ik nu aan mijn rust?

Domweg achter de comp gaan zitten wachten op mail, maakt de dag niet korter. Al komt er vandaag uitzonderlijk veel mail. Alles wordt stante pede door me beantwoord. Maar we schrijven nog pas begin van de middag. In lezen of opruimen geen trek. Al mijn updatemails geschreven de laatste dagen en met ziek zijn beleef je niet veel. Nog twee en half uur voor ik een telefoontje kan verwachten. Twitter is ook al niet gezellig.

Het lijkt er op dat sinds ik inhalers gebruik ik erg vaak ziek ben. En ook veel ernstiger dan ik me van de afgelopen dertig jaar kan herinneren. Veel sluipender en gluiperiger verworden kleine griepjes tot longontsteking of tenminste zware bronchitis. Ik word er moedeloos van. En erg onrustig. ’s Nachts vaak wakker en ’s ochtends steeds vroeger op. Het weer werkt ook niet mee en in Nederland waren er deze twee maanden zoveel soorten griep dat er niet eens meer namen aan worden gegeven.

Ik denk aan mensen die echt langdurig ziek zijn. Dit bij mij gaat wel weer over, al valt het me momenteel niet mee. Ik weet uit ervaring dat als je lang ziek bent, je een andere kijk op het leven kunt krijgen. De werkelijke waarden ontdekt en blij kunt zijn met kleine dingen. Ik leef mee met de langdurig zieke. Wil diegene een hart onder de riem steken.

Door de prednison is mijn lontje zeer kort en kan ik er geen enkele waarde in ontdekken in hoe het nu gaat. Terwijl de verwachting is dat ik van het weekend weer ben opgeknapt. En me dan over deze onrust geen zorgen meer hoef te maken! Maar nu wel een speedy stukje binnen twintig minuten heb geschreven.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerde berichten:

7 thoughts on “Speedy

 1. hallo Loes,

  van José Versteegen ontving ik een melding over jouw leuk leesbare blogs.
  idd: ziet er goed uit. je hebt er -zo lijkt het- een fan bij.
  zelf schrijf ik heel vaak ‘ha’. je stukjes laten je even nadenken.
  ik heb een chronische ziekte, maakt idd dat ik meer geniet van de kleine dingen.
  wens jou een fijne zondag!
  hartegroetjes.

  • Hallo Ellen,
   Heel veel sterkte en ik hoop voor je zoveel mogelijk kwaliteit van leven! Leuk een nieuwe fan! Dank… 🙂
   Laat maar regelmatig van je horen en jij ook hele fijne zondag!
   Hartegroetjes is ook een mooie, terug dus,
   Loes

 2. Nou Loes, heb ik je net een berichtje geschreven met gezeur over mijn gezondheid. Je hebt helemaal gelijk. Alles is relatief, het kan altijd erger. Dat hou ik me dan ook maar voor. Er is altijd wel iemand in m’n omgeving die het nog slechter heeft als ik. Dus Loes, we moeten er gewoon het beste van maken en nu vooral uitkijken naar het voorjaar. Daar wordt ons humeur vast een stuk zonniger van !!!! 🙂

 3. Ben net wakker en bedacht dat ik mijn laptop eens aan zou zetten, om te kijken of er iets interressants bij zou zitten. Hier en daar een leuke mail, wat op beurends uit Thailand van een lieve Hollandse vriendin die daar woont.En dan kijk je de rest van je inkomende mail en dan zie je weer eens zo’n geweldig stukje va Loes, die zich gelukkig niet schaamd voor alles wat haar menselijk is, trouwens, je hoefd je nergens over te schamen,want wat je ook meemaakt, men is nooit de enige. En als mensen er iets van denken, zeggen of wat dan ook, dat zegt iets over de betreffende pesoon(en). Hier is maar 1 woord voor,maar dan wel in hoofdletters, KNAP!

 4. Ja,ja herkenbare situatie. Maar als het doel de middelen heiligt, zoals het aloude spreekwoord aangeeft, dan is het niet voor niets geweest en is het korte speedy lontje opgebrand en geheeld. Hoe ‘t precies in elkaar zit weet ik niet. Ik weet wel dat na regen altijd weer zonneschijn komt.
  When it’s not always raining, my mammy told me, there Will ge days like this. (Van Morrison).

  Keep your he ad Up.

  Boss fatso.

 5. Inderdaad waardeloos Loes en vaak om moedeloos van te worden dat ziek zijn en uiteindelijk aan de Prednison moeten. En hou het in de gaten met die inhalers, via een dagboek of zoiets…want dat is toch merkwaardig…?
  En ach Loes…dan heb je ook maar eens een kort lontje.., weten mensen om je heen ook eens hoe dat is als jij dat hebt..!! Ze kennen je toch? Dus weten ze dat dit een gevolg is van….!! En Loes, zoals ‘onze’ Amsterdammer Cruijff in ‘al zijn wijsheid’ vaak zegt: “ieder nadeel heb ze voordeel en ieder voordeel heb ze nadeel”, gaat in jouw geval zeker op, want binnen twintig minuten zo’n stukje geschreven…..wauwwww geweldig zeg !!! En nog een prachtig herkenbaar stuk ook !!! Speedy Gonzale-de Blok….je bent een KANJER !!!! Ga zo door !!!
  Groetjes van Linda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *